Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa İl Temsilciliği’nin çocuklar için düzenlediği ’hep birlikte’ programında Suriyeli çocuklar, Bursa’daki yaşıtlarıyla doyasıya eğlendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında TÜGVA Bursa İl Temsilciliği’nin Merinos Parkı’nda organize ettiği ’hep birlikte’ çocuk şenliği bir hayli renkli geçti. Türk çocukların yanı sıra Suriye’den gelen savaş mağduru 25 yetim çocuk da yaşıtlarıyla oyunlar oynadılar. Kısa sürede birbirleriyle kaynaşan çocuklar, yeteneklerini sergileme fırsatı da buldu. Türk ve Suriyeli çocuklar, ikişer gruplar halinde aynı kağıda resim yaptı. Programda illüzyonist gösterileri de yapılırken, çocuklar ve aileleri hep birlikte yemek yedi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Savaştan kaçan çocukların psikolojilerini düzeltmeleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden TÜGVA Bursa İl Temsilcisi Hüseyin Yavuz, “Çocuk her yerde çocuktur. Çocuk Bayramı’nda onları da unutmadık. Bursa’daki akranlarıyla bir arada eğlenmelerini, çocukluklarını yaşamalarını istedik. Gün boyunca neşeli vakit geçirmelerini, gözlerindeki mutluluğu görmek bizleri memnun etti” dedi.