Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesinin BEBKA proje kapanış programında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “DOSTUM özellikle İnegöl’ün sahip olduğu doğayı tüm Türkiye, hatta dünyaya pazarlamak için önemli bir araç olabilir” dedi.
İnegöl Belediyesi’nin mega projeleri arasında yer alan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (DOSTUM) BEBKA proje kapanış programı Salı akşamı Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Projenin başlangıcından bugüne kadar gelinen süreçte yapılanların katılımcılarla paylaşıldığı programda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl’ün turizmle ilgili gelecek planlarına yönelik açıklamaları büyük heyecan uyandırdı. Başkan Aktaş, doğası ve doğa turizmine elverişli alanlarıyla Türkiye ve dünyanın dikkatini üzerine çekmeye hazırlanan İnegöl’ün önümüzdeki süreçte turizm pastasından payını ziyadesi ile alacağını söyledi.
Dostum bebka ile hayata geçirilen 3’üncü proje oldu
DOSTUM proje kapanış programı İnegöl Belediye Meclis Üyesi ve BEBKA DOSTUM proje koordinatörü Nedim Bayram’ın sunumuyla başladı. Nedim Bayram, “Cesaretini Doğaya Göster” sloganının kullanıldığı DOSTUM projesinin BEBKA desteği ile hayata geçirildiğini kaydederek, “BEBKA macerasına nasıl başladık onunla başlayalım. Yazılımını yaptığımız projemizi BEBKA’ya sunduk. 2015 Mayıs ayında projeyi teslim ettik. Projenin süresi 12 aydı. 774 bin 879 lira 76 kuruşluk harcama yapabileceğimizi, BEBKA’nın da bunun yüzde 45,34’ünü hibe kredisi olarak destek vereceği kuruluşlara vereceğini biliyorduk. Bu da 351 bin 307 lira 96 kuruşa tekabül ediyor. Bu proje dahilinde de 6 tane sürekli istihdam sağlayacağımızla ilgili BEBKA’ya taahhüdümüz oldu. 3 güvenlik görevlisi ve 3 arkadaşımızı da orada Belediye Başkanımızın talimatıyla işe başlattık. BEBKA 30 Temmuz 2015 tarihinde yönetim kurulu toplantısını yaptı. Müracaat eden proje sayısı 121, destek almaya hak kazanan proje sayısı ise 61’dir. Bizden 3 proje BEBKA’ya müracaat etti. Bunlardan biri bizim DOSTUM projemiz, biri Oylat SUGESAM ve 3’üncüsü de Oylat Boğazı Kadınlar Kalkınma Kooperatifi. İnegöl Belediyesi olarak DOSTUM projesi, BEBKA desteği ile hayata geçirdiğimiz 3’üncü BEBKA projemiz oldu. 28 Ağustos 2015 tarihinde de kabul edilen projemizin sözleşmesini imzaladık ve 12 aylık süremiz başladı. Öncelikle branşlarımızı belirledik. Takip eden süreçte projenin gerekliliklerini yerine getirerek 23 Ekim 2016 tarihinde Sayın Valimizin de katılımıyla açılışımızı gerçekleştirdik” dedi.
“Dostum inegöl’ün doğasını dünyaya pazarlamak için önemli bir araç olabilir”
Nedim Bayram’ın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Aktaş, ileride bir tarih geldiğinde ne kadar güzel ve hayırlı bir iş yapıldığını herkesin hatırlayacağını belirterek, “Ben bu soruyu kendime de çok sordum; biz DOSTUM projesini niçin hayata geçirdik? DOSTUM İnegöl’deki gençleri veya adrenalin seven insanları eğlendirmek için yapılmış bir proje midir? Evet, bu boyutu da var. Burası 250 bin nüfuslu bir şehir. Ama sadece bu boyutu yok. DOSTUM özellikle İnegöl’ün sahip olduğu doğayı tüm Türkiye, hatta dünyaya pazarlamak için önemli bir araç olabilir. Ama Türkiye ve dünyaya kabul ettirmek için öncelikle kendi şehrinizde kabul ettirmeniz lazım DOSTUM’u. Bu yıl okullar gezilecek, anlatacaklar, çocuklarımızı farklı spor dalları ile buluşturacaklar. İnşallah yurt içi ve yurt dışından buradaki etkinlik ve aktivitelere katılmak için insanlar gelecek” dedi.