Bursa’nın toplu ulaşım aracı Bursaray’da yaşanan elektronik arıza nedeniyle seferler yarım saat durdu. 35 derece sıcakta istasyonlarda arızanın giderilmesini bekleyen vatandaşlar isyan etti.
BURALAŞ Genel Müdürü Levet Fidansoy, elektronik arızanın Durmazlar firması tarafından yeni yapılan Dream City vagonunda yaşandığını ifade ederek,”Yeni vagonlar olduğu için çocukluk hastalığı olabiliyor” dedi.
Bursa toplu ulaşımının bel kemiği durumundaki Bursaray’da akşam saatlerinde yaşanan aksama, işten çıkıp eve gitmek isteyen vatandaşları çileden çıkardı. Yarım saatlik rötar nedeniyle 35 derece sıcakta metro istasyonlarında beklemek zorunda kalan çok sayıda vatandaş belediye yetkililerine tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre Durmazlar Makine tarafından yeni yapılan Dream City vagonu yaşanan elektronik arıza nedeniyle rayda kaldı 17:47 de baş gösteren elektronik arıza 18:15’te firma tarafından gönderilen uzman ekip tarafından onarılıp yeniden aktif hale getirildi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy arızanın Durmazlar yeni vagonda yaşandığını belirterek, "vagonlar yeni çocukluk hastalığı olabiliyor. Daha önce Siemens ve Bombardier firmalarında da yaşadık maalesef olabiliyor dedi.
“İyi ki demokrasi nöbetlerinde yaşanmadı”
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından 28 gün boyunca tutulan demokrasi nöbetleri sırasında sistemin her gün 24 saat toplam 650 saat boyunca aralıksız çalıştığını belirten Fidansoy, aşırı yüklenmeden kaynaklanmış olabilir. İyi ki o zaman olmadı. Hava çok sıcak, firma görevlileri sıcak hava ve havadaki aşını nemin neden olabileceğini söylediler” dedi
“Sistemi tamamen elden geçireceğiz”
Mevcut sistemin projesinde park hattının görünmesine rağmen yapılmadığına vurgu yapan Fidansoy, “ Ne yazık ki arıza yapan vagonu çekeceğimiz bir park hattımız yok. Park hatlarını yeniden yapmak ta çok güç çünkü hat boyunca iki taraflı yol bulunuyor. Projede Şehreküstü tarafında bir park hattı bulunuyor ancak yapılmamış. Biz yeniden projelendirdik. Sistemi tamamen yeniden elden geçirip revize edeceğiz. Yeni makaslar koyacağız. Vatandaşlarımızın sıkıntısını biran önce gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ancak biraz zaman alacak" dedi. Aksamanın 17:47 ile 18:15 arasında yarım saat süreyle yaşandığını belirten Fidansoy, arıza yapan vagonu çekemediğimiz için arkadan gelen trenler yığılma yaptı. Bu yığılmanın etkisini gidermekte 20 dakikayı aldı. Firmadan gelen teknisyenlerin arızayı gidermesiyle hat yeniden aktif hale geldi” diye konuştu