Ramazan ayında sevginin, bereketin, birlik ve beraberliğin bir arada olduğu iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Eskici Mehmed Dede Aşevi’nde yemek dağıttı.

Osmangazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği verilen Eskici Mehmed Dede Aşevi’ne giden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iftar yemeği dağıtıp, vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İhtiyaç sahipleri için yılın 365 günü yemek pişirilip dağıtılan aşevine, ailesiyle birlikte gelen Başkan Dündar, her akşam farklı bir noktada vatandaşlarla bir araya geliyor.

Kaynaşmanın ve paylaşmanın keyfini yaşadıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Eskici Mehmed Dede Aşevi’nde vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı açtık. Burası yılın her günü açık ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yemek dağıtılıyor. Ramazan ayı dolayısıyla daha hareketli ve bereketli oluyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizlerin de katkılarıyla burada her gün bin 500 vatandaşımıza iftar yemeği veriliyor. Vatandaşlarımızın da ilgisi ve desteği oldukça fazla” dedi.

Ramazan ayında 5 farklı noktada her gün iftar yemeği dağıttıklarını belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak Eskici Mehmed Dede Aşevi, Soğanlı Kültür Merkezi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Sakarya Kimsesizler Evi ve Somuncu Baba Evi olmak üzere 5 farklı noktada her gün 2 bin 500 vatandaşımız için iftar yemeği dağıtıyoruz. Ramazan ayı süresince 90 bin vatandaşımızla iftar yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Somuncu Baba Gönül Fırını’nda her gün 8 bin ekmek üreterek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyoruz. Paylaşma, yardımlaşma ve birlikte olma ayı olan Ramazan’ın tüm İslam alemi adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.