Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şıyak, Başkan Dündar’ı 6 Temmuz’da düzenleyecekleri Yuntdağı Yağlı Güreşleri’ne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davetin simgesi olan kırmızı dipli mumla davet etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisini ziyarete gelen Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Meclis Üyesi Necip Denktaş ve Başkan Danışmanı Kefaettin Öz’ü makamında ağırladı. Manisa’dan gelen misafirler, Başkan Dündar’ı 6 Temmuz’da Ortaköy mesire alanında düzenlenecek ‘Yuntdağı Yağlı Güreşleri’ne davet etti. Yunusemre Belediyesi yetkilileri, bu daveti yaparken 654 yıllık bir Osmanlı geleneğini de yaşattı ve Kırkpınar Güreşlerinde davetin sembolü olan kırmızı dipli mumu Başkan Dündar’a hediye etti.
Kırmızı dipli mum ile davetin anlamını anlatan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şıyak, “Kırmızı dipli mum, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davetin simgesidir. 654 yıllık bir Osmanlı geleneğidir. Kırkpınar Ağası tarafından kırmızı dipli mum tanınmış kişilere ve pehlivanlara gönderilir, bu kişiler Kırkpınar’a davet edilirdi. Biz de Yunusemre Belediyesi olarak 6 Temmuz’da düzenleyeceğimiz Yuntdağı Yağlı Güreşleri’ne davet ettiğimiz kişilere, 654 yıllık bir geleneği yaşatmak adına kırmızı dipli mum hediye ediyoruz. Kırkpınar’da davetiye olarak kullanılan mumun bir tarafının kırmızıya boyanması, aşırı bir sevgiyle davet anlamına geliyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı güreş festivalimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.
Başkan Dündar, davetten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “654 yıllık tarihe sahip bir gelenek ile davet edilmekten onur duydum. Güreş, bizim ata sporumuz. Yunusemre Belediyesi’ni ata sporumuza verdiği desteklerden dolayı kutluyorum. Yuntdağı Yağlı Güreşleri’nin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.