Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, öğrencileri unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlarla buluşturdu. Yakan top, mendil kapmaca, halat çekme ve tünel top yarışları büyük heyecana sahne oldu.
Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, sporun farklı branşlarının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları da öğrencilerle buluşturuyor. Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenen geleneksel oyun etkinlikleri büyük ilgi gördü. 14 okuldan toplam 275 öğrenci, yakan top, mendil kapmaca, halat çekme ve tünel top yarışlarında dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Yakan top yarışlarında Sadettin Türkün Ortaokulu birinci olurken, Doğanköy Ortaokulu ikinci, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu da üçüncü olmaya hak kazandı. Renkli ve keyifli dakikaların yaşandığı mendil kapmaca oyununda Ali Durmaz Ortaokulu birinci, Alara Ortaokulu ikinci, Doğanköy Ortaokulu da üçüncü oldu. Küçüklerin yarıştığı tünel top yarışlarında da Canaydın İlkokulu birinci, Doğanköy İlkokulu ikinci, Özel Osmangazi Koleji de üçüncü oldu.
Dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz ve Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala verdi. Birçok büyüğün bile unuttuğu geleneksel oyunlara katıldıkları için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına tüm öğrencileri kutlayan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, “Hepinizden hayatınız boyunca en az bir spor ve sanat dalıyla ilgilenmenizi istiyoruz. Yaşamınızdan spor yapmayı, sanatla uğraşmayı ve kitap okumayı eksik etmeyin. Biz Nilüfer Belediyesi olarak sizlere bu imkanları sunuyoruz. Kişisel ve sağlıklı gelişiminiz bizler için çok önemli ” dedi.