Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 11-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’nin, kentin tanıtımına ve kültürel mirasın geleceğe taşınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’, 11 Nisan Çarşamba ile 15 Nisan Pazar tarihleri arasında, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda vatandaşlarla buluşuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivale dair düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tarih ve kültür şehri Bursa’da 3’üncüsü organize edilen festivalin, kentin değerine değer katacağını söyledi.

Festivalin önemine vurgu yapan Başkan Aktaş, “Tarihi İpek Yolu’nun son durağı olan Bursa, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi çarşı ve hanlarıyla sanatkarlar şehri olarak, kültürüne ve tarihine sahip çıkıyor. Halk kültürünün eşsiz örneklerini teşkil eden ancak bugünün yaşam koşullarına bağlı olarak her geçen gün kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve geleceğe taşınması hedefiyle yola çıktık” diye konuştu.

Başkan Aktaş, halihazırda çalışan ustalar ve sanatçıların festivale katılacağını anlatarak, “Sanatçılarımızın eserlerinin sergilenmesine imkan sağlıyoruz. Bir yandan sanatlarını icra etmeleri yönünde onları teşvik ediyor, diğer taraftan da tarihi ve kültürel zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. ‘3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali, Türkiye’nin değişik 35 şehrinden gelecek 110 sanatçının 82 farklı sanat dalında binlerce eserine ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.

Bursa’nın bir Balkan şehri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, ‘gönül coğrafyamız’ dediği Gümülcine ve Kırcaali’den ustaların da katılacağı festivalin Türkiye adına özellikli bir kazanım olacağına dikkati çekti. Festivale emek verenleri tebrik eden ve Bursalıları festivale katılmaya davet eden Başkan Aktaş, “Bu güzel bir organizasyonla Bursa’nın tanıtımına da katkı sağlanacağına inanıyoruz” dedi.

Festivalin basın toplantısına Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar da katıldı.

Açılışı, 11 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’da Merinos AKKM Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan festivalde ‘Ahşap Oyuncak Yapımı’, ‘Ebru’, ‘Tezhip’, ‘Çini’, ‘Bakırcılık’, ‘İğne Oyası’, ‘Telkâri’, ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ ve ‘Kırkyama’ gibi 82 farklı sanat dalında 110 sanatçıya ait binlerce eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ayrıca kurulacak sahnede Hacivat - Karagöz ve Kukla gösterileri ile defileler düzenlenecek. Fuar alanında hazırlanacak stantlarda ise usta sanatçılar, gün boyu canlı performanslarını vatandaşlar için sergileyecek.