Nilüfer Belediyesi’nin, KOSGEB işbirliği ile düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna katılan 30 kişilik ikinci grup, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB işbirliğiyle ikinci kez düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ tamamlandı. Mihriban Akyol’un verdiği eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen törende konuşan Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Rahşan Duygu Tursun, 3 hafta süren 70 saatlik eğitimin ardından 30 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Kurslara ilginin fazla olduğunu söyleyen Rahşan Duygu Tursun “İlk grupta olduğu gibi ikinci grupta da kadın girişimlerimizin sayısı çoğunlukta. İkinci grupta 18 kadın, 12 erkek kursiyerimiz var. İnanıyorum ki bu grupta da iş fikirleriyle önde, girişimcilikleriyle, heyecanlarıyla başarmaya odaklı isimler fırsatları değerlendirecek. Kendi işlerini kurarak, hem kent, hem ülke ekonomisine ivme kazandıracaklar” dedi.
Girişimciliğin sadece ekonomik yönden değil sosyal yönden de desteklenmesi gerektiğini söyleyen KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ise, “Bizler bu ülkede gerçek kişilerin işyerlerini kurabilmeleri konusunda, onlara destek olabilmek adına başlattığımız bir programın bugün yansımasını görüyoruz. Kendi işyerini kuran gerçek kişi sayısının artmasını bekliyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye’deki yetenekli insanlar, cesaret sahibi insanlar kendi işlerini kursunlar. Bu sertifikaları almaya hak kazanan kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.