Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kalite kenti Bursa’yı oluştururken geleceğe yönelik yatırımlarının da sürdüğünü söyledi. Başkan Altepe, Görükle’de inşaatı devam eden gençlik merkezinin 2017 yılının ortalarında faaliyetine başlayacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirirken gençlere yönelik çalışmaların da hızla sürdüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Görükle’de inşaatı devam eden gençlik merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, “Uludağ Üniversitesi ile üniversitenin bulunduğu Görükle, Bursa için çok önemli bir bölge. 60 binin üzerinde öğrencisi olan Uludağ Üniversitesi’ne her alanda destek vermek için projeler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.
7500 metrekarelik kompleks
Başkan Altepe, bu projelerden birinin de Görükle’nin girişinde inşaatı devam eden gençlik merkezi olduğunu ifade ederek, “Gençlik merkezi inşaatımız hızla devam ediyor ve inşallah 2017 yılı ortasında da hizmete açılmış olacak. Burada gençlere yönelik her türlü sosyal alan oluşturuluyor. 6 katlı ve 3100 metrekare inşaat alanlı yurt binası ile 4 katlı 4400 metrekare inşaat alanlı gençlik merkezi, toplamda 7500 metrekare inşaat alanlı büyük bir kompleks olarak faaliyet gösterecek” diye konuştu.
Yatakhaneleri, etüt salonları, konferans ve etkinlik salonları ile sosyal alanlarının da bulunacağı kompleksin gençlerin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini ifade eden Başkan Altepe, “Gençlik merkezimiz, Görükle’ye değer katacak” dedi. Başkan Altepe, kompleksin maliyetinin de 10 milyon TL (10 trilyon) olduğunu sözlerine ekledi.