İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Meydanının adının ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirileceğini açıkladı. Aktaş ayrıca İnegöl’de bir caddeye Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verileceğini, Kemalpaşa Mahallesi’ndeki Gülen Sokağın adının da İrade Sokak olarak değiştirileceğini söyledi.
Yaşanan 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrası sokaklara dökülen kahraman Türk milleti, 19 gündür meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkıyor. İnegöl’de de yüzlerce vatandaş gündüz işlerine gidip, gece Belediye önünde demokrasi nöbetlerini sürdürmeye devam ederken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöl’de demokrasi nöbetlerinin sürdüğü Belediye Meydanının adının değiştirilme kararı alındığını açıkladı.
Belediye Encümen toplantısında alınan karar sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, bu konuyla ilgili bir müzekkere hazırladıklarını duyurdu. Ağustos ayında Belediye Meclisi tatil olduğu için Eylül ayının ilk haftasında yapılacak meclis toplantısında isim değişiklikleriyle ilgili kararların alınacağını kaydeden Aktaş, “Şu bulunduğumuz meydan Belediye Meydanı olarak geçiyor. Buranın adını inşallah Eylül meclis kararıyla ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştireceğiz. Çünkü sizin gibi yüreği iman dolu vatan aşıkları, 19 akşamdır burayı boş bırakmıyor. Sabahlara kadar burada bekliyorsunuz. Kuran okuyanlarınız var, tefekkür edenleriniz var, sohbet edenleriniz var. Başkomutan çıkın dedi ve siz de buradan ayrılmadınız” dedi.
Bir aksilik olmadığı takdirde Belediye binasının da 1 buçuk yıl içerisinde buradan ayrılarak yeni yerine taşınacağını hatırlatan Aktaş, “Gönlümün arzu ettiği İnegöl’ün 3’üncü müzesini, Kültür veya Göç Müzesini burada gerçekleştirmek. Ama bu meydan inşallah düzenlenip adı da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olacak” diye konuştu.
İnegöl’de yapılacak bir başka isim değişikliğinin ise ilk şehidimiz olan Ömer Halisdemir’in adının bir caddede yaşatılması olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “İkinci değiştirilecek isim ise Koca Ahmet Caddesi var Adnan Menderes Bulvarı ile Çevre Yolunu birbirine bağlayan. Selçuk Yahşi Okulunun önünden geçen geniş bir cadde. Yeni ve büyük bir cadde. Bu caddenin adını da ilk şehidimiz olan Şehit Ömer Halisdemir Caddesi olarak değiştiriyoruz” dedi.
Aktaş, bir diğer isim değişikliğinin ise adı terör örgütü elebaşını andıran Gülen Sokakta olacağını söyledi. Kemalpaşa Mahallesinde Gülen Sokak diye bir sokak olduğunu dile getiren Aktaş, “Vakti zamanında konulmuş. Eminim ki bu ismi koyanlar iyi niyetle koymuş. Ama Gülen isminin kimi çağrıştırdığını herkes biliyordur herhalde. Toplumda müthiş bir antipati var onunla alakalı. Olmaması da mümkün değil. Kemalpaşa Mahallesi Gülen Sokağı da inşallah İrade Sokak olarak değiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.