Gemlik Belediyesi, Gürcistan’a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti’nde bulunan 200 yetim Müslüman’ın evine ulaştı.
2006 yılında Batum’da kurulan Mizani (Amaç) Derneği, İHH ve Gemlik Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla yapılan yardıma, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, AK Parti Meclis Üyesi Ersin Kahraman ve MHP Meclis Üyesi Cemal Kurt da katıldı. Batum’un arka caddelerinde bulunan, Rusya döneminden kalma askeri bölgeye köylerden gelerek yerleşen yoksul halkın bulunduğu bölgede başlayan yardımda, Gemlik Belediyesi tarafından temin edilen erzak maddeleri, yetimleri bulunan ailelere dağıtıldı. Dağıtıma Mizani Derneği ve İHH’ da destek oldu. Dağıtım esnasında görülen manzaralar ise Gemlik heyetinde şaşkınlık oluşturdu. Çoğunluğu teneke ve tahtadan barakalardan oluşturularak meydana gelen bölgede yaklaşık 2 bin hane yaşarken, bunlardan 200 tanesi yetimlerden oluşuyor.
Gemlik Belediyesi tarafından gönderilen yardım bölgenin yanı sıra, Batum’un merkezine 100 ila 250 kilometre uzaklıkta bulunan köylere de ulaştırıldı. Köylere yapılan yardımın ulaştırılması da Gemlik İHH Temsilcisi Hasan Subaşı bizzat katıldı. Salı günü sabah saatlerinde başlayan dağıtım, iftar saatine kadar aralıksız devam etti. Yardımlar sırasında yetim ailelerin bir kısmının Türkçe bildikleri dikkatlerden kaçmazken, yetim çocuklara da Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz tarafından gönderilen formalar armağan edildi.
Yalnız olmadığını hissetmeleri durumunda daha rahat edeceklerini ifade eden Batum’daki Müslümanlar, Türkiye’nin desteklerinin devam etmesi halinde, Müslümanların daha hızlı gelişeceğini, hem inan hem de karalılık noktasında daha üst noktada olacağını söylediler.
Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, "Batum’a geçtiğimiz yıl da gelmiştim. O zaman iftar programı içindi. Bugün ise, Gemlik Belediyesi tarafından kardeş şehir kabul edilmesi ile başlayan dostluğu pekiştirmeye geldik. Burada Mizani Derneği’nin öncülüğünde önemli işler yapılıyor. Gemlik Belediyesi tarafından kendilerine destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Proje kapsamında destek olan, dağıtıma katılan İHH Bursa ve İHH Gemlik Temsilciliklerine teşekkür ederiz’’ dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, "Bizleri temsilen Batum’a giden ve komşumuzun yanında olduğumu gösteren Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Avcı, Meclis Üyelerimiz Ersin Kahraman ve Cemal Kurt’a, aynı zamanda İHH temsilcilerimize teşekkür ederiz. Türkiye büyüdükçe, dünyadaki Müslümanların umudu ve gücü artacaktır. Gürcistan’da da iki yıldır önemli yardım kampanyaları düzenliyoruz. Gemlik Belediye meclisi tarafından oy birliği ile alınan kararla yapılan yardımın doğru yerlere gittiğini ve doğru adımlar attığımızı görmüş olduk. Arkadaşlarımızın geldikten sonra aktardıkları bizleri de etkilemiştir. Dünyadaki mazlumların umudu olmak adına Türkiye daha güçlü olmalıdır. İç sorunları bir kenara bırakarak büyümeli, başta komşularımız ve Müslümanlar olmak üzere, dünya mazlumlarını ecdadımızın yaptığı gibi sahiplenmeliyiz’’ şeklinde konuştu.