Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) onay vermesi ile havacılık programına öğrenci almaya başlayacak. Program için 30 öğrenci kontenjanı açan yüksekokul, gelecekte hostes yetiştirmeyi de planlıyor.
Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na öğrenci alınması için yaptığı başvuruya YÖK’ten onay çıktı. Bu karar ile programa 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 30 öğrenci alınabilecek. YÖK tarafından alınan kararla ilgili görüş bildiren Yenişehir İbrahim Orhan MYO Müdürü Dr. Serhat Ayas, “Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı’ndaki, deneyimli meslek elemanı ihtiyacını da karşılayacak olan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na öğrenci alınması kararı YÖK tarafından onaylandı. Bu programa 30 öğrenci kontenjanı verilecek. Öğrenciler, Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda pratik eğitim alacak ve staj görecekler. Bu alana ilgi duyan öğrencileri bekliyoruz. Programın yüksekokulumuza olan ilgiyi de arttıracağına inanıyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrencilere bu programda eğitim vermeye başlayacağız. Üniversitemize, öğrencilerimize ve sektöre hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.
Hedefte kabin hizmetleri programı da var
MYO Müdürü Dr. Serhat Ayas konuşmasına şöyle devam etti, “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında açılmış ancak öğrenci alımı yapılamamıştı. Yüksekokulumuzun gayretleri ve Rektörlüğümüzün de destekleriyle programa 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımı yapılacaktır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, sadece Yenişehir’de hizmet veren DHMİ Bursa Yenişehir Hava Alanı’nın “Deneyimli Meslek Elemanı” ihtiyacını karşılamayacak, yurt çapında bulunan hava alanlarının da eleman ihtiyacına cevap verecektir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci kontenjanı ile öğrenci alması Yenişehir’de de heyecanla karşılanmıştır. Ayrıca önümüzdeki yıl Havacılıkta Kabin Hizmetleri Programı da açarak hostes yetiştirmeyi planlıyoruz.”