İnegöl Halk Eğitim Merkezinde (HEM) açılan kuaförlük Kursuna katılan kursiyerler, hem kuaförlük mesleğini öğreniyor hem de para kazanıyorlar.

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi binasında 3 grup halinde devam eden kuaförlük kursunda 838 eğitim gören kursiyerler, meslek sahibi olurken para kazanmayı da ihmal etmiyor. Kursiyerleri ziyaret eden HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “5 hafta süren eğitimlerde, değişik saç yapımı, boyama, cilt bakımı konusunda kursiyerlerimiz ilçe halkımıza da hizmet vermekteler. İlçe halkımıza bu hizmeti piyasaya göre daha ucuza sunuluyor. Bu kursumuzdan elde edilen gelir ise, Aile Birliğine gelir olarak kaydediliyor. Kursiyerlerimiz hem burada bir meslek öğreniyorlar hem de para kazanmış oluyorlar” dedi.

Kuaförlük kursuna ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Özdemir, “Huzur mahallesinde de bayanlara yönelik kuaförlük kursumuz var. Daha önce Gündüzlü Mahallesinde bu kursumuzu açmıştık. Şimdi ise, merkezimiz haricinde Huzur Mahallesinde açtık ve ilgi oldukça güzel” diye konuştu.