Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin çevre, insan ve toplum sağlığına odaklanan çalışmalarıyla daha sağlıklı bir Türkiye’nin hedeflendiğini söyledi.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2016 yılı 2. Danışma Kurulu toplantısı Bursa’da, Sağlıklı Kentler Birliği binasında yapıldı. Birlik başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her konuda öncü ve örnek çalışmalara imza attığını söyleyerek, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin de kurucusu olan Bursa, Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneri. Özellikle şehrimizin sağlığı, toplumumuzun sağlığı ve bireylerin sağlığı olmak üzere komple kent sağlığıyla ilgili yapılan çalışmalarda da öncülük yapılıyor. Sağlıklı Kentler Birliği’nin toplantı ve çalışmalarını, Bursa’da gerçekleştiriyoruz ve bu merkezde tüm Türkiye ile ilgili politikalar üretiyoruz” dedi.
Danışma Kurulu toplantısına alanında uzman isimlerin yer aldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Danışma kurulumuz ile kent sağlığı, çevre sağlığı ve insan sağlığına yönelik her türlü etkinlikler ve çalışmaların altyapısının hazırlıyor, güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Temiz çevreye katkı sağlamayı istiyoruz. Temiz toprak, su ve hava için özellikle başta Susurluk ve Ergene Havzası’ndan Kızılırmak Havzası’na kadar her konuyu ele alıyoruz. Yine tüm Marmara’yı da Türkiye’yi de etkileyen Tuna Havzası’na kadar her alanda çalışmalar gerçekleştiriliyor” diye konuştu.
Başkan Recep Altepe, temiz çevreyle ilgili çalışmaların yanında sağlıklı bir kent için farklı proje, etkinlik ve faaliyetlerin de düzenlendiğini belirterek, “Bisikletin yaygınlaştırılması, şehir içindeki karbon salınımlarının en aza indirilmesi, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar ve madde bağımlılığına yönelik çalışmalarla, her alanda şehir ve insan sağlığını tehdit eden tüm unsurlar hakkında adımlar atılıyor. Sağlıklı şehirler için 7 bölgede de faaliyetler bütün hızıyla sürdürülüyor. Kararlarımızı aldık. Önümüzdeki günlerde, çalışmalar birbiri ardında gerçekleşecek. Her şey daha sağlıklı bir Türkiye için” şeklinde konuştu.