Bursa Heykel Rotary Kulübü, Satranç Federasyonu Bursa il Temsilciği iş birliği ile Satranç Turnuvası düzenledi. Turnuvanın açılışında Bursa’nın önde gelen satranç ustalarından Ervin Özkan’ın aynı anda 21 oyuncuya karşı oynadığı simultane gösteri büyük beğeni topladı.
Turnuvanın açılışında konuşan Heykel Rotary Kulübü dönem Başkanı Cahit Yerci, maçların İsviçre Sistemi’ne göre, A ve B olmak üzere iki kategoride ve 7 tur üzerinden oynanacağını belirtti. Bu yıl 134 satranççının katıldığını turnuvayı gelecek yıllarda da devam ettireceklerine vurgu yapan Başkan Cahit Yerci, “Amacımız toplumuzda satranç oynama alışkanlığını arttırmaktır. Turnuvayı ilk kez düzenlediğimiz halde, beklentilerimizin üzerinde ilgi gördü. Bu durum bizi önümüzdeki yıllar için umutlandırdı” dedi.
Kulüp Başkanı Cahit Yerci’nin konuşmasının ardından Bursa’nın önde gelen satranç ustalarından Ervin Özkan aynı anda 21 kişiyle onadığı simültane (anında) gösteri maçı yapıldı. Simültane maçın ardından turnuva başlarken, turnuvanın son gününde dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle verildi. Ödül törenine Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkan Yardımcısı Hikmet Şakar ile kulüp üyesi Rotaryenler ve eşleri büyük ilgi gösterdi.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın da, Rotary’nin her zaman iyi işler yaptığını ve topluma örnek olduğunu söyledi. Dr. Akın, Heykel Rotary Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvayı çok önemli bir spor organizasyonu olarak gördüklerini ifade ederek, “Böylesine yoğun katılımın olduğu bir organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Heykel Rotary Kulübümüzün Başkanı ve üyelerini kutlarım. Doğru düşünmeyi ve planlı hareket etmeyi öğreten ve kişilik gelişimine olumlu katkı yapan satranç sporunu toplumun geneline yaymak gerekir” dedi.