İnegöl halkı tek yürek olarak darbe girişimin ikinci günüde de sabahlara kadar sokaktaydı. AK Parti binası ile belediye binaları önünde toplanan binlerce İnegöllü, tarihi mehter takımının konseriyle büyük coşku yaşadı.
Parti binasında önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe düzenleyen FETÖ terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Daha sonra belediye binası önüne geçen vatandaşlar, Göçmen Cami İmamı Nazmi Özden ve Altınbaş Cami İmamı Mehmet Kızılarslan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından tarihi mehter takımının konseriyle coştular.
Turgutalp Cami imamı Emin Topçu’nun ‘Sakarya’ adlı şiiri okumasının ardından İnegöl Mevlevihanesi sema grubu, gösteri yaptı. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Cemalettin Kani Torun, Muhammet Müfit Aydın, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Osman Mestan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve başkan yardımcıları da eşlik etti.
"Türkiye milli iradeye sahip çıktı"
Türkiye’de normal şeyler yaşanmadığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her şeye hakim olundu lakin bu memleketin sonunu getirmek için, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımız, seçilmiş hükümetimizi alaşağı etmek için çalıştılar. Ama bütün Türkiye milli iradeye sahip çıktı. Biliyoruz ki, bu pisliği yapanlar sadece AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a, Başkanımıza değil, bizim inancımıza ve değerlerimize el uzatıyorlar. Bizler dimdik ayakta duracağız ve ülkemize sahip çıkacağız” diye konuştu.
"Size Cumhurbaşkanımızı vermeyeceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Çok stratejik bir zamandan geçiyoruz. Türkiye’yi ne zaman sıçrama noktasına getirmişler, birileri düğmeye basmış. 1960’da rahmetli şehit Adnan Menderes’i aldınız. 1993’te rahmetli şehit Turgut Özal’ı aldınız. Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı terlettiniz. Başbuğ millet sevdalısı Alparslan Türkeş’i 1980’i içeri tıktınız. Ama bitti. Asla olmayacak. Size Cumhurbaşkanımızı vermeyeceğiz. O günler geçti. Biz bugün arkadaşlarımla beraber meclise gittik. Çok üzücü şeyler gördük. İçeriye girdiğimizde bizim namusumuzdur meclis. Gazidir, savaş kazanmıştır, savaşa girmiştir. Ama daha önemlisi gazilerimizin ve şehitlerimizin bize emanetidir. Paralel ihanet çetesi. Bizim verdiğimiz vergilerle üzerinize üniforma giydiniz, maaş aldınız, lüks arabalara bindiniz, uçağımıza bindiniz, bize bomba attınız. Allah belanızı versin. Sizler hesapların sahibini unuttunuz. Yüce yaradanı unuttunuz. Allah’ı unuttunuz. Allah’ı hiç hesaba katmadınız. Bu millet yaradanına gönülden sevdalıdır. Bu milleti de unuttunuz. Ne zannettiniz? Biz televizyona çıkarız, sokağa çıkma yasağı ilan ederiz, sıkı yönetim ilan ederiz, evden çıkmazlar. İnegöllü evde oturur mu? Lazımsa buradan Kars’a, Hakkari’ye, Sinop’a gider. Vatanın her santimetrekaresi bizim. Bu vatanı size vermeyeceğiz. Ama henüz bitmedi. Henüz temizlenmedi. Bunlar mantar gibi ürüyor. Ama zehri aziz milletimizin elinde. Köklerine vereceksin zehri, hepsi bitecek. Önceden darbe olurdu ezan sesi kesilirdi. Şimdi hocam Allah-u Ekber dedi neyi kesti. Darbecileri kesti. Önceden darbeler ezanı keserdi, şimdi ezanlar darbeyi kesiyor. Türkiye değişti. Bitti o günler” şeklinde konuştu.
Konuşması vatandaşların ‘idam isteriz’ sloganıyla sözü kesilen Şahin, ‘Siz ne istediniz de biz yapmadık’ cevabını verdi.