Medeniyetler Başkenti İznik, temiz, çevreci ve ekonomik yatırım doğal gaz ile buluştu. 2 yıldır Bursagaz tarafından çalışmaları devam eden yaklaşık 35 Milyonluk Doğalgaz yatırım yoğun katılımın yaşandığı törende doğalgaz meşalesi yakılarak kutlandı.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İznik’e 2 yıl süren çalışmalar sonucu getirilen doğalgazın hizmete sunulduğu törene katılan binlerce kişi eşliğinde doğalgaz meşalesi yakıldı. 35 Milyon lira harcanarak yapılan Doğalgaz yatırımının açılış töreni Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın,Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante, Belediye Meclis Üyeleri,Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve binlerce İzniklinin katılımıyla gerçekleşti.
Başkan Sargın "Sevgili İznikliler saygıdeğer konuklarımız, İznik’in doğalgazla buluşma ve iftar programına hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bundan tam 22 ay evvel, Ağustos 2014’te başladığımız doğalgaz aşkı bugün yapacağımız nikâh töreniyle son bularak, İznik doğalgazla temiz havayla bulaşacak. Artık ev hanımlarımız külle, pislikle, sobayla uğraşmayacak. Bu süreçte bizlerle mücadele eden Sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve özellikle Milletvekilimiz İsmail Aydın’ın yanı sıra müteahhit firmaya da teşekkür ediyorum. Bizler doğalgaz çalışmalarına başladığımızda bazı klavye kahramanları dedi ki, İznik halkını kandırıyorlar, doğalgaz İznik’e gelmez diyorlardı. Ve bugün görüyoruz ki bir hayal daha gerçek oldu. Çok değerli hemşerilerim dün sizlere ne söz verdiysek bugün onlarca projelerimizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Onlarca projeyi tek tek tamamlayıp İznik’imizin hizmetine sunuyoruz. Mahalle konakları, düğün salonları, çocuk oyun grupları,Sebze meyve alım merkezleri, bir çok sosyal hizmet ile de İznik’e değer katmaya devam ediyoruz.2016 programında İznik Belediyesi olarak İznik Modern Balık Pazarı, İznik Huzur Evi, Hanımlar Lokali, Yeni Belediye Hizmet Binası temellerini atacağımız projelerimizden bazıları. İznik medeniyetlerin dünyaya yayıldığı bir merkez. Böyle bir ilçeye hizmet etmek herkese nasip olmaz. İznik yeniden imar ediliyor.24 ay gibi bir kısa sürede doğalgazı, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon gibi dev alt yapı projeleri bitti. Bu akşam itibariyle de 91 km yol çalışmalarımız bitti.30 km’lik bir yolumuz kaldı. Ben bu duygu ve düşünceler ile doğal gazın ilçemize hayırlı olmasını temenni ederken, ramazanınızı tebrik ediyor, gelecek olan bayramınızı da şimdiden kutluyorum. ”dedi.
Törende konuşan Bursagaz Genel Müdürü Tola gaz kullanımı konusunda İznik halkına bilgi verirken, EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante ise İznik gibi önemli bir ilçeye doğalgaz hizmeti kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tarihe tanıklık etmiş, topoğrafyası zorluklarla dolu bir ilçe olan İznik’teki çalışmalara Agustos 2014 yılında başladıklarını kaydeden Tola, ’’30 milyon lira değerinde hayata geçirmiş olduğumuz bu yatırımla, 5.000 m3/saat kapasiteli 3 bölge regülatörü, 19 bar basınca sahip 11 kilometre çelik hattı, 96 kilometre polietilen şehir içi dağıtım hattı, 47 kilometre servis hattı ve 5 bin 100 servis kutusu imalatını alt yapı çalışmaları esnasında gerçekleştirmiş bir Bursagaz olarak karşınızdayız. 2013 yılının Ekim ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından İznik ilçemizin dağıtım lisansımıza dahil edilmesiyle, Haziran 2015 tarihinde başlattığımız Orhangazi-Çakırca arasındaki Yüksek Basınç İletim Hattı çalışmalarımızı Mayıs ayında tamamladık ve bu hafta içinde gaz verdik. Bu zorlu süreçte merkezdeki 7 mahallede 10.000 den fazla aboneye hizmet verecek bir alt yapı kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz.’’ ifadesini kullandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise konuşmasında “Artık masal denilen hayal denilen işler bugün gerçek oluyor. Bizler gelmedik kavga için, bizler eserler yapmak, gönüller yapmak için geldik” dedi.
Bursa Milletvekilleri adına söz alan İsmail Aydın ise "Türkiye’nin en hızlı doğalgazına İznik kavuştu. Ben bu vesileyle Sayın Başbakan’ımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. İznik’in doğalgaza kavuşması için 2 kez Bakanlar Kurulu kararı gerekti. Tüm hükümetimiz ile bu hizmeti İznik’e kazandırdık” dedi.
Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu " Çok değerli İznikliler, hayırlı bir günde hayırlı bir saate hayırlı bir hizmeti açmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bu ramazan ayı bizlere, milletçe, ümmetçe sevgi, kardeşlik duygusu getirsin. Birbirimizi daha çok sevelim, kardeşlik duygularımızın pekişmesine zemin hazırlayalım. Bizlerin temel felsefesi insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin. Son olarak bu büyük yatırım İznik’e hayırlı uğurlu olsun" dedi.