Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı’nın (TAPV) ortaklaşa gerçekleştirdiği “Kadın Sağlığı Eğitimi”ne katılanlar sertifikalarını aldı.
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı (TAPV) işbirliği ile Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Merkezi’nde düzenlenen “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” 13 hafta sürdü. Eğitimde kadınlar; kadın sağlığı ve üreme, çocuklar ve ergenlerle iletişim, kadın hastalıkları konularında bilgilendirildi. Eğitimi tamamlayan kadınlara sertifika da verildi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bunların yetmediğini biliyor, daha da fazlalaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Kadın eğitilirse, çocuk da eğitiliyor demektir. Kadınları bilgilendirirsek, bilgi dağarcıklarını genişletebilirsek, sosyal, kültürel ve sportif ortamın içine çekebilirsek işte o zaman çocuklarımızın da iyi yetişmesini sağlarız. Geleceğe güvenle bakabiliriz” dedi.
Törenin ardından Başkan Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Kadın ve Çocuk Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı eserleri inceledi.