Yeşim Tekstil, Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği ‘Kelebeğin Dünyası’ projesiyle annelere umut olmaya devam ediyor.
Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden şirketlerden biri olan Yeşim Tekstil’in Kadın ve Çocuk Kulübü, Uludağ Soroptimist Kulübü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi’ne çocuğunu götüren anneler, 2013 yılından bu yana ‘Kelebeğin Dünyası’ projesi ile ücretsiz eğitim almaya devam ediyor. Annelere, sağlık, hukuk , aile ve kişisel gelişim konularında bilgiler veriliyor. Avrupa Uluslararası Soroptimist Eylem Fonu’ndan alınan 5 bin euroluk hibenin ardından şimdiye kadar yapılan çalışmalar anlatıldı. Toplantıya projeden yararlanan kadınların yanı sıra, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, “Kelebeğin Dünyası projesi kapsamında şimdiye kadar, 62 farklı konuşmacı toplam 124 saat eğitim verdi. 3031 kadın bu eğitimlere ücretsiz katıldı. Yeşimli kadın çalışanlara konusunda uzman kişiler tarafından toplam 81 saat gönüllü danışmanlık hizmeti verildi. 585 kadın bu ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlandı” dedi.