Osmangazi Belediyesi’nin 2016 yılına damga vuracak yatırımlarından biri olan Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bölgedeki işyerlerinin neredeyse tamamının kamulaştırıldığı projede, yıkılan bina sayısı 22 oldu.
Bursa’yı gerçek kent meydanına kavuşturacak olan kentsel dönüşüm projesi hayat buluyor. Toplam 3.4 hektar uygulama alanına sahip proje çerçevesinde bölgede toplam 10 bin 442 metrekare alanın kamulaştırması tamamlandı. İstimlak edilen 41 işyerinin 22’sinin yıkımı gerçekleştirilirken, diğer 19 dükkanda ise tahliye işlemleri sürüyor. Tahliyelerinin ardından vakit kaybetmeden bütün işyerleri yıkılacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesinin sadece Osmangazi’nin değil Bursa’nın çehresini değiştirecek bir proje olduğunu ifade ederek, “Kent Meydanı’nı Osmangazi Belediyesi binasından itibaren yenileyecek ve meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturacağız. Bu bizim hayalimiz. Bu hayali gerçekleştirmek adına da dikkatli ve programlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. Bölgedeki işyerlerinin neredeyse tamamını kamulaştırdık. Bu projede sadece yapılacak kamulaştırmaların maliyetinin 150 milyon lira dolayında olacağı öngörülüyor. Şu an tahliye işlemlerini yaptığımız yerlerin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında bölgedeki her şeyi yıkarak yeni bir meydan ortaya çıkaracağız. Mimarisiyle dikkat çeken bu proje bölgenin çehresini değiştirecek” dedi.