Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesinin Kayapa bölgesine katı atık toplama ve yakma tesisi yapılmak istenmesi köylü kadınları ayaklandırdı.
Kayapa meydanında toplanan köylü kadınlar, yapılması planlanan katı atık toplama ve yakma tesisine karşı eylem yaptı. Çevre köylerden çok sayıda vatandaşın katıldığı eyleme CHP Milletvekili Erkan Aydın ve muhtarlar da destek verdi. İçinde kadınların olduğu bu mücadelenin başarılı olacağını söyleyen Aydın, “Biz bu mücadeleyi Orhaneli Başköy’de gördük. Bu konuyu geçen hafta TBMM’de gündeme taşıdım. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’nın belki de en güzel yerleri olan Kayapa Mahallesi’ni katı atık toplama alanı ilan etti. Sizlerin geleceğini, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini tamamen bir çöplük alanına getirip, burayı yaşanmaz bir hale getirme planları var. Peki neden bu bölge? Çünkü Nilüfer bölgesi CHP’ye oy veriyor, çünkü bunlardan değil. Ama biz devam edeceğiz, hep birlikte kazanacağız. Burası onlara oy vermiyor diye, onların söylediklerini yapmıyor diye adeta cezalandırmak için böyle bir karar çıkardılar. Biz de Bursa’nın evladı olarak geçen hafta nasıl gündeme getirdiysek, konunun takipçisi olacağız. Tekrar soru önergesi vereceğiz, araştırma önergesi vereceğiz. Oldu bitti diye üzerinin kapanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Katı atıkların büyük çoğunluğunun geri dönüşümle doğaya ve ülke ekonomisine kazandırılabileceğini söyleyen Doğader Başkanı Murat Demir, “Kayapa’da yapılmak istenen, Büyükşehir Belediyesi tarafından karara bağlanan katı atık toplama ve çöp yakma tesisine karşı bölge halkının tepkisini dile getirmek için bir araya geldik. Sadece Kayapa sakinleri değil, aynı zamanda bölgedeki mahalle ve köylerin sakinleri de burada. Arzumuz bir an önce bu yanlış projeden vazgeçilmesidir. Çünkü burada çöpler günde 300 ton kömür ile birlikte yakılacak. Biz diyoruz ki çöplerimiz yakılmasın, çöplerimiz geri dönüşsün, doğaya karışsın, ülke ekonomisine katkısı olsun. Lütfen atıklarımızı yakmayalım, doğaya ve ülke ekonomisine geri kazandıralım. Amacımız burada bunu dile getirmek ve bu mesajı vermek” dedi.
Eylem köylü kadınların sık sık “Kayapa bizimdir, bizim kalacak” şeklinde slogan atmaları, davul ve zurnaların çalınmasıyla renkli görüntülere sahne oldu.