Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapa Bölgesi’ne yapılması planlanan katı atık ve depoloma tesisi için CHP’li üyeler Meclis içinde pankartlı eylem yaparken, bir grup köylü ise Büyükşehir Belediye Belediye Binası önünde toplanarak protestolarını dile getirdi. Meclis, Ak Partili üyelerin oylarıyla askı itirazlarıyla ilgili raporun kabulüne karar verdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, katı atık geri kazanım ve bertaraf tesisine yapılan askı itirazlarıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporunu oy çokluğuyla kabul etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi ve grup sözcüsü Erdal Aktuğ, bölgede yapılacak tesisle ilgili vatandaşların, muhtarların ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmadığını öne sürerek, "Söylediğimiz konular değerlendirildiğinde kamuoyu gündemine geldiğinde şu anda 700’e yakın itiraz var. Bunların bazıları vatandaş, köylü, mühendis, doktor teknik şehir plancısı. Bizlerin de itirazları var. Yöre halkı istemiyor. Teknik kriterler baz alındığında Teknik Üniversite’nin de raporu var. Sadece hayatın ve yaşamın ekonomi ve para olmadığını, bu bölgedeki insanların yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Yolun başındayken, önlem alınarak yerinin tekrar değerlendirilmesini meclisten istirham ediyoruz" dedi.
MHP’li Meclis Üyesi İhsan Bilgili de, vatandaşların ve bölgedeki muhtarlarla görüştüklerini, halkın büyük çoğunluğunun istemediğini kaydederek, "Halkın yanında siyasi partiyiz. Halka rağmen bir karar tesis etmemiz uygun olmayacağını düşünüyoruz. Bu konunun yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz. İTÜ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çalışmasında da alternatif yerler var. Ak Parti Nilüfer ilçe başkanı da "tekrar düşüneceğiz, yeni yer arayışımız devam etmektedir" demiştir. Farklı alanları gözden geçirmeyi teklif ediyorum" diye konuştu. CHP ve MHP’li üyeler rapora red oyu verdi.
Askı itirazlarının reddedilmesiyle ilgili rapor AK Partili üyelerin oylarıyla mecliste kabul edildi. Ak Partili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç de, "Gerekli kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alınmıştır. Çed sürecinde halkın katılacağı toplantılar yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Mecliste CHP’li üyeler, "halka rağmen bu kararı geçirmeyin" diyerek her biri döviz açtılar.