MHP Mudanya İlçe Başkanı Recep Yüksel Kesen, göreve geldiğinde belediyenin kapılarını söktürerek şov yapan Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın gönül kapılarını herkese kapattığını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ikinci yılını değerlendirdi. İkinci yılını dolduran Türkyılmaz’ın ilk yılki gibi yine kendilerini yanıltmadığını ifade eden İlçe Başkanı Recep Yüksel Kesen, "Bu işi beceremediğini ve beceremeyeceğini bütün Mudanyalılara gösterdi. Koskoca iki yıl geçti. Bir tane dişe dokunur hizmet yapılmamıştır. Göreve geldiği günden beri Mudanya kargaşa içinden bir türlü çıkamamıştır. Önce partisiyle başladığı kavgayı meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile devam ettirirken, sonunda hızını alamayan başkan, her kesimden vatandaşımızla kavgaya devam etmektedir. Yani ’barışın ve kardeşliğin başkenti’ sloganıyla Mudanyalının karşısına çıkanlar, kendi partisi ve çevresinde dahi barışı ve kardeşliği tesis edememişlerdir” dedi.
“DİKTATÖR BAŞKAN”
Mudanya’daki yeşil alanlara inşaat ruhsatı vererek Türkyılmaz’ın rant sağladığını iddia eden Kesen, “Bahse konu yer ile ilgili yeşil alanın akçe karşılığında peşkeş çekildiği ve mevzuata aykırı olmasın diye de kılıfına uydurulduğu belirtiliyor. Ama bugüne kadar ilgililerden herhangi bir açıklama henüz yapılmamıştır. En kısa zamanda Mudanyalı hemşerilerimiz bu konuyla alakalı doğru ve detaylı bir açıklama beklemektedir. CHP’li başkanın tabiriyle kaybolan 30 yıla iki yıl daha eklemiş oldu. Burada söylediği gibi göreve geldiği ilk günden başlayarak her ay belediyenin gelir giderlerini ilçenin uygun yerlerine bağımsız denetçinin denetiminden geçirerek asacaktı. Neden asılmadı? Belediyede şeffaf olmayan işler mi yapılmaktadır? Bir de yakın zamanda ‘görünen lüzum üzerine’ diye iki belediye başkan yardımcısı görevden alındı. Aylardır bu makamlar boş bırakılarak, diktatörce bir yönetime geçiş yapılmış oldu. Kamuoyunun baskısı üzerine zoraki atamış olduğu iki başkan yardımcılarını da belediye binasından uzaklaştırırken, son meclis toplantısında konuşma yapan muhalefete mensup meclis üyesini kastederek, ’Alın şunun elinden mikrofonu. Mudanya’yı biz yönetiyoruz. Siz kimsiniz?’ diyerek Mudanyalılardan yüzde 60’a yakın oy alan muhalefeti yok sayıp diktatörlüğünü sürdürmüştür. Göreve geldiklerinde Mudanya Belediyesi’nin kapılarını söktürerek şov yapan CHP’li diktatör başkan, gönül kapılarını hemşerilerimize kapatmıştır” diye konuştu.
Mudanyalıların refah seviyesini yükseltmek için hizmet üretmesi gerekirken, Türkyılmaz’ın kanal kanal gezerek kendi reklamını yaptırmakta olduğunu belirten Kesen, “Mudanyalının vergileriyle oluşan belediye bütçesinden de bir televizyon yapımcısına yaklaşık 50 bin lira fazladan ödeme yapmıştır. Fark edildiğinde ise geri alındığı söylenmiştir” dedi.