Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçireceği “Çocuk Sokağı” projesinin tasarımında yer alan çocuklar, proje başkanını seçti.
Geçtiğimiz aylarda çocuklar tarafından tasarlanan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı açan Nilüfer Belediyesi, şimdi de Çocuk Sokağı’nı oluşturmak için proje hayata geçirdi. Belediye, Nilüfer Kent Konseyi ve 3 Mart Beşevler Anaokulu’nun ortak girişimiyle başlatılan Çocuk Sokağı projesinin tasarımını da 6 yaş grubundaki çocuklar yapacak. Yaşayan bir sokak oluşturmak ve çocukların sokak oyunlarını oynamalarını sağlamak maksadıyla hayata geçirilen projede yer alan çocuklar çalışmalarını sürdürüyor. Minikler, projeyi yürüten birim olan Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi edinen çocuklar, merak ettikleri sorulara da cevap buldu.
Çocuklar daha sonra Çocuk Sokağı Projesi Başkanı’nı seçmek için Nilüfer Barış Meclisi’nde toplandı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Mustafa Bozbey, sorularına da cevap verdi.
Çocuk Sokağı Projesi’ni önemsediklerini söyleyen Bozbey, “Çocuk Sokağı projesini Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda olduğu gibi sizler tasarlayacaksınız. İçinde yer aldığınız bu projenin sonunda, arkadaşlarınızla birlikte kullanabileceğiniz bir alanı kentimize kazandırmış olacaksınız. Ben bu projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Çocuklar daha sonra projenin başkanını demokratik bir şekilde seçtiler. 3 adayın yer aldığı seçim sonucunda en fazla oyu alan Defne Pera Karakaş, Nilüfer Belediyesi Çocuk Sokağı Projesi Başkanı seçildi. Defne Pera Karakaş proje başkanı olarak bir süre oturumu yönetip arkadaşlarının önerilerini dinledi.