Mudanya Belediyesi, Güzelyalı Mini Gece Çarşısı’nda 6 metrekarelik küçük dükkanlarda faaliyet gösteren esnafları tahliye ediyor.
3 ay önce encümen ve meclis kararı olmaksızın dükkan işletmecilerine tahliye emri gönderen Mudanya Belediyesi , birkaç gün önce zabıta marifetiyle çarşı esnafına tek tek sözlü tebligatta bulundu. Zabıtalar, “15 Temmuzda dükkanları boşaltacaksınız, yeni kiracılar gelecek” şeklinde tebligatta bulundu. Bunun üzerine Başkan Hayri Türkyılmaz’dan randevu isteyen çarşı esnafı, bu taleplerinin reddedildiğini söyledi.
6 metrekarelik dükkanlarda sadece yazın faaliyet gösteren 40 esnaf yarın belediyenin nasıl bir tutum sergileyeceğini sıkıntı içinde bekliyor. Durumdan haberdar olan AK Parti ilçe Başkanı Murat Ünal, çarşı esnafını ziyaret ederek, esnafın yanlarında olduğunu söyledi. Tamamen sosyal bir hizmet verilen mini çarşı esnafına yapılan bu zulmü doğru bulmadıklarını dile getiren Ünal, bu tavrın siyasi ve hukuksuz olduğunun altını çizdi.
Ünal, “40 kişinin bir araya geldiği, herkesin işinin gücünün olduğu yerlerde düzen bozmak iyi bir şey değildir. Biz bunu insanı olarak anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz Mudanya halkının ve esnafının haklarını korumakla mükellefiz. Elimizden geleni yapacağız. Memleket yönetmek, belediye yönetmek ciddiyet gerektirir. Daha önce BUDO iskelesini, sosyal tesisleri mühürlemeye kalkan, hal kahveleri esnafıyla ve Mudanya’daki birçok esnafla ters düşen Türkyılmaz’ın bu tavrını Mudanya ve Güzelyalılar anlamakta güçlük çekiyor” dedi.
Göreve geldiği ilk yıl 825 TL sezonluk işgaliye ücretini 6 bin TL’ye çıkaran Türkyılmaz, bir sonraki yıl bu ücreti bin 350 TL’ye indirmiş ve birçok esnaf bu ücretleri belediyeye ödemişti. Çarşı esnafı, ekmek teknelerini hiçbir gerekçe olmadan terk etmeyeceklerini söyledi.