Bursa’nın trafiğini rahatlatmak adına yıkılıp yeniden yapılan Mudanya kavşağında İzmir istikametine köprü altı çift yönlü geçişlerinin 1 Eylül’den itibaren başlayacağı öğrenildi.
Şehrin batı yakasındaki ana iki artel arasındaki geçişi sağlayan, genişletilip bağlantı yollarının yeniden planlanması için yıkılıp tekrar yapılmaya başlanan Mudanya Kavşağı inşaatı 4 aydır Bursalılara trafik kabusu yaşatıyordu. Özellikle şehrin batı yakasından sabah erken saatlerde evden çıkıp işe gitmek isteyen çok sayıda vatandaş, Küçük Sanayi Metro istasyonuna kadar uzanan kilitli trafikte dakikalarca mahsur kalıp işlerine geç kalıyordu. Yaz başında başlayan çalışmalar tatil dönemine denk geldiği için artan trafik sıkışıklığına Türkiye’ye dönen gurbetçiler ve tatilciler de eklenince özellikle akşam saatlerinde artan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatıyordu.
4 aydır devam eden kabusun 1 Eylül Perşembe günü son bulacağı öğrenildi. Köprüdeki asfaltlama ve çizgi çalışmaları ile son kat aşınma tabakasının ve kenar bordürlerinin tamamlandığı, yol çizgileri ve trafik işaretlemelerinin tamamlanmasının ardından, 1 Eylül’den itibaren köprü altı geçişi çift yönlü olarak trafiğe açılacağı bildirildi. Mudanya yolundan gelip şehir merkezine ulaşmak isteyenler bir süre daha Orhaneli Kavşağını kullanıp şehir merkezine dönebilecekler. Mudanya Kavşağının yeni eğitim-öğretim yılı öncesi tamamlanacağı belirtildi.