Bursa’nın Mudanya ilçesindeki 100 yataklı yeni hastanenin hizmete girmesiyle devre dışı kalan Halitpaşa Caddesi’ndeki eski Şaziye Rüştü Devlet Hastanesinde onarım ve güçlendirme çalışmaları sürüyor.
Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. A. Murat Ünal, Mayıs ayında ihalesi yapılan ve onarımına Haziran ayında başlanan binada inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Müteahhit firmadan bilgi alan Ünal, araya iki bayram tatili girmesi ve hain darbe girişimine rağmen inşaatın çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, planlamada sapma olmadığını söyledi.
6 aylık süre zarfında eski hastanenin ilçe halkının ihtiyaçlarına yönelik kullanılabilir hale getirileceğini kaydeden Ünal, tepeden tırnağa yenilenen hastanede çalışmalarda yüzde 70’inin tamamlanmış olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Çalışmalar kapsamında tavan, döşeme, duvar kaplama ve dış cephe ile kapı, pencere, alüminyum ve camların baştan aşağı yenileneceğini belirten müteahhit firma yetkilileri ise binada sıhhi tesisat ile kalorifer, yangın ve havalandırma tesisatlarının da elden geçirildiğini kaydetti. Baştan sona yenilenen hastanenin Mudanyalılara hizmet için gün saydığını söyleyen Ünal, “Mudanya’ya Mudanyalıya hizmet üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.