Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Mustafakemalpaşa Sempozyumu’nda ilçenin değerleri gün yüzüne çıktı.
Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile gerçekleştirilen ’Geçmişten Geleceğe Mustafakemalpaşa’ temalı üç günlük bilgi şöleni, değerlendirme oturumları ile tamamlandı.
Mustafakemalpaşa’nın tarihi, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafi ve çevre meselelerinin ele alındığı sempozyumda 15 oturum yapıldı. 65 akademisyen ve araştırmacının 59 tebliğ sunduğu sempozyumun kapanış oturumunda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, böyle bir faaliyete ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
Mustafakemalpaşa’nın zenginliğini bilimsel çalışmalarla ortaya çıkaran değerlendirmelerin geleceğe yön vereceğini belirten Kurtulan, "Kültürel değerlere dönük çalışmalar yapmayı önemsiyoruz. Bir çok konuya ışık tutan örnek bir uluslararası sempozyum yaptık. Bu bilgi şöleni, ilçenin her yönden gelişmesine ve zenginleşmesine imkan sağlayacak, gelecek için bize yeni bakış açıları kazandıracak” dedi.
Açılan fotoğraf sergisi ile Mustafakemalpaşa’nın doğal ve zenginliklerinin tanıtıldığı sempozyumun ardından davetliler Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları, Paşalar Fosil Kazı Alanı ve TİGEM’i ziyaret etti.