Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılını adadığı Yaşar Kemal’in çok sevdiği uçurtmalar gökyüzünü şenlendirdi.
Nilüfer’in tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı Mahallesi Zambaktepe’de Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen geleneksel Uçurtma Şenliği her yaştan uçurtma meraklısının akınına uğradı. Çocuklar, Zambaktepe’de Rafet Özalp eğitmenliğinde düzenlenen uçurtma atölyesinde yaptıkları uçurtmaları havalandırarak gökyüzünde rengarenk bir görüntü oluşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ve çocukları Meriç ile birlikte uçurtmalarını Gölyazı semalarına bırakmanın keyfini yaşadı.
Müzik eşliğinde uçurtmalarını gökyüzüne bırakan aileler ve çocukları, rüzgarı en iyi şekilde hesaplayıp, uçurtmalarını en yükseğe çıkarmak için çabaladı. Şenlikte en iyi uçurtmalar da seçildi. Yaklaşık 350 yarışmacının katıldığı organizasyonda birinciliği Deflin Özer, ikinciliği Buse Tansan, üçüncülüğü de Can Erkonuk’un uçurtmaları aldı.
Dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Dereceye girenleri tebrik eden Başkan Bozbey, aynı zamanda anneler gününün kutlandığı böylesine anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı’da özellikle haftasonları yoğunlaşan araç trafiğinin rahatlatılması için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.