Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla yaptırdığı huzurevi, yaşlılara 5 yıldızlı otel hizmeti veriyor. 60 yaş üstü vatandaşların kaldığı lüks otelleri andıran huzurevinin sakinleri, geleceklerine güvenle bakıyor.

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’ne Türkiye’nin birçok köşesinden müracaat yağıyor. 70 kişinin kaldığı huzurevine daha fazla kişi kabul edilmezken, huzurevi sakinlerinin sahip olduğu konfor parmak ısırtıyor. Huzurevinde kalacak vatandaşlar için bütün detaylar düşünülmüş. Modern donanımlı mutfak, yemek salonu, hobi odaları, yaz ve kış bahçesi, kadın-erkek mescidi, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otopark bulunuyor. Ayrıca bakıma muhtaç yaşlı ve hastalar için huzurevinin 6 odalık özel bakım bölümü bulunuyor. 6 odanın içerisinde yürümekte güçlük çeken yaşlıların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için raylı sistem bulunuyor.

Nilüfer Belediyesi olarak sosyal hizmette öncü bir kurum olduklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Türkiye’de 5 yıldızlı otel olarak anılan bir proje. Hem görünüm olarak, hem de hizmet olarak 5 yıldızlı otelde ne hizmet veriliyorsa huzurevinde de aynı hizmet veriliyor. 104 yaşından 60 yaşına kadar insanların konakladığı bir ünite orada kalanlar spor yapabiliyor. Çeşitli geziler yapıyorlar eğlenceler yapıyorlar. Önemli günlerde bir araya gelip o günleri anıyorlar. Hem dostlukların, hem arkadaşların pekiştiği, belli yaştan sonra da o güzelliklerin yaşandığı bir ortam haline dönüştü. Şimdi bu huzurevi modelinin ikincisi gündemde, inşallah hedefimiz sene sonuna kadar tamamlamak. Orada da 180 kişilik 5 yıldızlı bir huzurevi olacak. Belli yaş üstü insanların geleceğe güvenle bakmaları huzurlu ve mutlu olmaları bizim için önemli. Bunun için hizmetlerimizi bu yönde devam ettireceğiz” dedi.