Nilüfer Belediyesi, revize ettiği 2017-2019 stratejik planını mahalle komiteleri ile paylaştı.
Revize edilen 2017-2019 stratejik planı, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen toplantıyla mahalle komiteleri üyeleriyle paylaşıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. 2013 yılında stratejik plan yaparak uygulayan ilk kurum olduklarını, bütçeyle stratejik planın denk olması arzusunda olduklarını ifade eden Mustafa Bozbey, “Gelişen ve değişen şartlar maalesef bütçe ile plan arasındaki dengeleri bozuyor. Nilüfer yılda ortalama 25 bin göç alan bir şehir. Dolayısıyla ihtiyaçlar, beklentiler fazlalaşıyor. Ne kadar tasarruf etseniz de ne kadar gelir arttırsanız da bütçeye etkisi en fazla yüzde 2 veya 5 arasında oluyor. Avrupa’da belediyeler devletten bütçesinin yüzde 80’ni kadar pay alırken biz ülkemizde yüzde 17 pay alıyoruz. Projelerimizi yıllara yayarak yapmaya çalışıyoruz. Cari harcamalarımız yüzde 60 oldu. Birçok sosyal-kültürel hizmetlerimiz var. Bunları yapmazsak o zaman Nilüfer’in farkı kalmaz” dedi.
Revize edilen stratejik plana mahalle komitelerinden gelecek görüşlerin önemli olduğuna işaret eden Başkan Bozbey, “Bu kent hepimizin. Herkesin bu şehrin yönetiminde sorumluluğu ve söz hakkı var. Biz demokrasiyi kılcal damarlarından ana damarlarına kadar taşıyacak bir anlayışla temsil ediyoruz. Mahalle komiteleri sistemini onun için çok önemsiyoruz. Demokrasi olmadan huzur ve barış ortamı sağlanamaz. Demokrasiye ihtiyacımız olduğu 15 Temmuz’da ortaya çıktı. Bugün demokrasi herkes tarafından dillendirilir oldu ve bu anlayış umarım sonsuza dek devam eder. Demokrasi kavramını oturtamazsak bu darbe girişimleriyle ileride tekrar karşılaşabiliriz. Nilüfer Belediyesi olarak ötekileştirmeye her zaman karşıyız. Biz bu anlayışla şehri yönetmeye devam edersek, halk da bunu tam manasıyla benimserse dünyaya örnek oluruz” diye kaydetti.
Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök de revize edilen 2017-2019 Stratejik Plan hakkında bilgi verdi. Stratejik planı Nilüfer’i 16 bölgeye ayırdıktan sonra ihtiyaç öncelikli olarak yeniden revize ettiklerini belirten Derya Özgök, en büyük payı 60 milyon TL ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün aldığını ifade etti.