Nilüfer Muhtarlar Derneği, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine tepki gösterdi.
15 Temmuz’da gerçekleştiren darbe girişimine her kesimden tepki yağmaya devam ediyor. Nilüfer Muhtarlar Derneği üyeleri de darbe girişimini kınadı. Nilüfer Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde muhtarlara ayrılan odada basın toplantısı düzenledi. Darbe girişiminde bulunanları, onlara destek verenleri şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Saldız şöyle devam etti:
“TBMM’yi bombalayan, halka ateş açan örgütün mensupları bu kurşunları ve bombaları, siyasi iktidarı, demokrasiyi kısacası laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yok etmek için kullanmışlardır. Milli iradeyi yok saymışlardır. İnanıyoruz ki mahkemelerimizin verdiği kararlar hukuk tarihimizde örnek gösterilecektir. 15 Temmuz bir milat olarak değerlendirilmelidir. Ne iktidar ne muhalefet partileri sürecin önümüzdeki evresinde darbe kalkışmasından siyasi rant elde etmek için çaba göstermemelidir. Aksine hep birlikte ‘Darbe kaybetti, demokrasinin kazançlı çıkması için ne yapmalıyız’ diye düşünmeliyiz”.
Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kurtuluş Mahalle Muhtarı olan Mehmet Aydın Saldız, darbe girişimine karşı direnerek şehit olanlara rahmet dilerken, ailelerinin ve yakınlarının acılarını yürekten paylaştıklarını kaydetti.