Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Bursa 1 Nolu Şubesi’nin Olağanüstü Kongresi, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti. İki listenin yarıştığı ve 144 delegenin oy kullandığı kongrede 80 delegenin oyunu alan Numan Şeker, yeniden başkan seçildi.
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Olağanüstü Kongresi Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. Yoğun katılım gösterilen kongreye Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın yanı sıra çok sayıda sendika üyesi ve eğitimci katıldı. İki listeli olağanüstü kongre seçiminde delegelerin 80 oyunu alan Numan Şeker, seçimden güven tazeleyerek çıktı. Olağan kongrede karşı listenin başkan adayı Ramazan Acar, delegelerin 53 oyunu alırken, 11 oy geçersiz sayıldı. Memur-Sen’de 11 iş hizmet kolu içinde temsiliyet hakkı en fazla üyeye sahip Eğitim-Bir-Sen’de olmasından dolayı Şeker, yeniden başkan seçilmesiyle Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği görevine de devam edecek.
Numan Şeker: “Bursa’da hem yetkili hem de etkili sendikayız”
Divan kurulu başkanının Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın yaptığı kongrede Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, açılış konuşmasını Kudüs Şairi Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan başta olmak üzere sendikanın davasına hizmet eden ve ahirete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarını rahmetle anarak başladı. Bursa’da hem yetkili hem de etkili sendika olduklarını hatırlatan Başkan Şeker, “1 milyon üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü unvanına sahip sendikamızda, 30 bin üye sayısıyla Bursa’da hamd olsun hem yetkili hem de etkiliyiz” dedi.
“Demokrasiye saygımız gereği olağanüstü kongre kararı aldık”
Olağanüstü kongreyi bazı çevrelerin farklı taraflara çekmeye çalıştığını ifade eden Başkan Numan Şeker, “Aile içi istişare olarak gördüğümüz olağanüstü kongremizi bazı çevreler, ‘Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubesi, kongre ile yönetimindeki FETÖ’cüleri temizliyor’ ithamlarında bulunarak farklı tarafa çekmeye çalışıyor. Sendikamızın duruşu bellidir. Kesinlikle böyle bir durum yoktur. Her ailede içinde zaman zaman nasıl sıkıntılar ve anlaşamamazlıklar oluyorsa; bizler arasında da zaman zaman böyle durumlar yaşanabiliyor. Karşı listedeki arkadaşlarım uzun yıllar birlikte çalıştığım arkadaşlardır. Onlar da asla bu karalamanın içinde kesinlikle yer alan arkadaşlar değildir. İçimizde yaşadığımız bazı sıkıntılardan ötürü sendikamızın demokrasisi gereği bunu olağanüstü kongre ile çözme kararına vardık. Bugün de onun için bir aradayız. Bu seçimin kaybedeni asla yoktur. Kazananı ise sadece Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi’dir. Bizim seçimlerimizde asla şer ve ayrılık yoktur; hayır ve birlik vardır” diye konuştu.
“Yeni süreçte çalışmalarımız hız kesmeyecek”
Yeni süreçte çalışmalarına hız kesmeyeceklerini belirten Şeker, “Kongremizin ismi olağanüstü olabilir fakat, asıl olağanüstü süreç ülkemizdedir. Ülkemizde gözü olan emperyalist çevreler, gördüğümüz üzere 15 Temmuz sonrası da oyunlarını oynamaktan geri kalmıyor. Bizler milletimiz ile milli iradenin yanında yer alarak, bu oyunları yeni dönemde de bertaraf edeceğiz. Sadece ülkemizde değil; nerede mağdur ve mazlum varsa onun yanında yer alarak zalime ‘dur demeyi’ bileceğiz. Tabi bu süreçte asli görevimizi de unutmadan üyelerimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. 12 bin üyesi olan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubemize yeni üyeler kazandırarak, 15 bin üye sayısına çekmeye de azami gayret göstereceğiz” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu vesile ile gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneği ile Eğitim-Bir-Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken, emekleri ve fedakarlıkları karşısında saygı ile eğildiğim bütün arkadaşlarımıza, teşkilatımızın yöneticilerine, ilçe ve işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum.”
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Başkanı Numan Şeker’in yeni yönetim kurulu listesi; "Mustafa Sarıgül, Fatih Kocaağa, Arif Arı, Veysi Fidan, Rasim Alkaç, Ahmet Aydın isimlerinden oluşurken denetim kurulu Mahmut Abdullah İnce, Mustafa Balcı, Yunus Bulut, Halil İbrahim Ayvaz, Mehmet Köse disiplin kurulu ise Mustafa Okumuş, Ramazan Yürük, Sümeyye Taştan, Şükrü Baş, Çağatay Yaşlık" isimlerinden oluştu.