Bursa Orhaneli Topuk Köyü Derneği’nin kadın kolları anlamlı bir organizasyona imza attı. Üniversite eğitimi alan Topuk Köyü gençlerine burs sağlamak amacıyla hazırladıkları kermeste gözlemeden, köy yumurtasına, konserveden, ev salçasına ve el işleri gibi onlarca çeşit ürünü dernek merkezinde kurdukları stantlarda satışa çıkardılar.

Çiftehavuzlar Mahallesi’nde bulunan dernek merkezinde açılan kermes stantlarına köy halkı ve çevrede oturan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Stantları ziyaret ederek alışveriş yapan vatandaşlar, eğitime destek amaçlı gerçekleştirilen organizasyonu çok anlamlı bulduklarını söyledi. Başkanlığını Yusuf Özdemir’in yürüttüğü Topuk-Der Topuk Köyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Kadın Kolları Başkanı Atike Kaya, gerçekleştirdikleri kermes organizasyonunda köyde yada Bursa’da ikamet eden tüm kadınlardan önemli destek aldıklarını, bu vesile ile öğrenciler için önemli bir burs kaynağı oluşturduklarını kaydetti.

Hedeflerinin bu tarz organizasyonları daha da geliştirerek farklı merkezlerde yapmak olduğunu dile getiren Kaya, öğrencilere destek olarak daha güzel yarınlara yatırım yaptıklarını, bu vesile ile destek veren başta Topuk Köyü sakinlerine ve vatandaşlara minnettar olduğunu söyledi.