Bursalı öğrenciler 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezini ziyaret etti.
Nilüfer ilçesinde öğretmen ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 öğrenci, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelerek sahipsiz hayvanların yaşamlarını yerinde görüp, inceleme fırsatı buldu.
Görevliler eşliğinde barınağı gezen öğrencileri maskot ve palyaçolar karşılarken bakım ve tedavi merkezi hakkında bilgilendirdi. Öğrencilerden biriktirdikleri okul harçlıklarıyla aldıkları mamalarla da sahipsiz hayvanlara vermeyi ihmal etmedi.
Rotary İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Gürcan Dayıoğlu, "Okullarının gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çeşitli çalışmaların yapıldığını belirterek; “Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında, 4 Ekim hayvanları koruma günü dolayısıyla okulumuz öğrencileriyle hayvan barınağına bir gezi düzenledik. Amacımız sokak hayvanlarının ne tür ortamlarda bakılıp gözetim altında tutulduğunu ve ne gibi kontrollerden geçtiğini öğrencilerimize aktarmaktı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.