Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun yıkılmasından sonra çocuklarını taşıyan servisleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırmasına tepki gösteren veliler belediye binasına yürüdü.
Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yıkılarak yerine sağlam, estetik ve işlevsel başka bir binanın yapılması projesine başlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından servislerle Selamet Mahallesi’ndeki Şeyh Edebali Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ne taşınan öğrenciler, 2 haftanın sonunda servislerin kalkmasıyla okula gidemedi. Çocuklarının mağdur olduğunu belirten veliler, Bursa Büyükşehir Belediye binasına yürüdü. Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşmek için içeri girmek isteyen velilere, güvenlik ekipleri engel oldu. Aralarından seçilen kişiler yetkili biri ile görüştürülmek üzere içeri alınırken, diğer veliler ise bahçede beklemeye devam etti.
Mahallelerindeki okulun yıkılması ile ne yapacağını şaşıran veliler, çocuklarının Şeyh Edebali Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde eğitim göreceğini öğrenince şaşkına döndü. Küçük çocukların liseli öğrencilerin arasında sıkıntı çekebileceğini belirten veliler, “Biz bunları dert ederken bir de karşımıza belediye öğrencilerin taşınması için tahsis ettiği servisleri kaldırdı. Ben çocuğumu nasıl götüreyim. Servise versem veremem. Bir an önce buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.