Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı öncesi Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı, Koza Han ve Nilüfer Köylü pazarını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı.
Bayramların, Türk milleti için birlik ve beraber ve dayanışma günleri olduğunu ifade eden Dündar, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi çarşılarımızı ziyaret edip, esnaf ve vatandaşlarımızın bayramını katladık. Bu vesileyle, başta Osmangazili vatandaşlarımız olmak üzere, Bursa ve ülkemizdeki vatandaşlarımızla, islam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.
Bayramlaşma ziyaretine Ulucami batı kapısından başlayan Başkan Mustafa Dündar, ilk olarak Kapalı Çarşı esnafını dolaştı. Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte Ayakkabıcılar Çarşısı, Kozahan, Uzun Çarşı ve Nilüfer Köylü Pazarını dalaşan Başkan Dündar, hem çarşı esnafı, hem de bayram alışverişi için çarşıyı gezen vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Ülkemizin geçirdiği kötü günlere rağmen, çarşıların canlılığının esnaf adına sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Dündar, ülkemizin bir daha böyle kötü günler yaşamadan, her gününün bayram havasında geçmesini diledi.
Osmangazi Belediyesi olarak, bayram öncesi alışveriş yapan vatandaşlar ile çarşı esnafının, her hangi bir olumsuzluk yaşamaması için, zabıta aracılığı ile gerekli önlemleri de aldıklarını belirten Başkan Dündar, “Yaşanacak her türlü olumsuzluğa anında müdahale edecek şekilde, zabıta arkadaşlarımız çarşının pek çok noktasında görev yapıyor. Yapılan denetimler sırasında da, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, bu yıl başlattığımız yaka kamerası uygulaması ile de, bu denetimlerimizi destekledik. Gerek esnafımız, gerek se vatandaşlarımızdan, yaşanan her türlü olumsuzluk karşısında bizleri aramalarını istiyoruz. Ben tekrar vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, herkese sağlık ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.