Osmangazi Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. CHP ve MHP gruplarının ret oyu verdiği rapor, AK Parti grubunun oylarıyla kabul edildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yasa gereği başkanlık koltuğundan kalkıp meclis üyelerinin arasına oturduğu meclise Meclis Başkanvekili Ahmet Köken başkanlık etti. Oturumda faaliyet raporu ile ilgili ilk sözü alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, 430 milyonluk bütçesiyle 57 ilden büyük olan Osmangazi’nin yanlış politikalarla, ilk 5 yıldaki borç sarmalı ve borçların döndürme kabiliyetinin ortaya konamaması yüzünden hak ettiği yatırımları almadığını ve 7 yılı kaybettiğini ileri sürdü.
CHP Grup Sözcüsü Serkan Savu ise, Osmangazi Belediye yönetiminin gelirlerin tahsili konusunda başarılı bir performans sergileyemediğini belirterek, tahsilat performansının acilen arttırılması gerektiğini söyledi.
Eleştirilere cevap veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu ifade ederek, bütçe çalışmaları ve harcamaları konusunda iddialı olduklarını vurguladı. Bu işi doğru yaptıklarını iddia eden Dündar, “Bizim yaptığımız borçlanma, bir nevi satın alma belediyeyi zenginleştirme çalışmalarıdır. Bizim yaptığımız yatırımlar insan odaklı yatırımlar. Millet neredeyse biz oradayız. Bu birlikteliğimiz ve beraberliğimiz tüm Türkiye’ye örnek olacak. İnsan odaklı faaliyet ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu süreçte her meclis üyemizin eleştiri ve önerileri dikkate alacağız. Eleştiri ve katkılarınız bizim için önemlidir” diye konuştu.