Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin her yıl düzenlediği kültür gezilerinin bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişimi dolayısıyla ‘demokrasi gezisi’ adıyla Ankara’ya yapılacağını söyledi.
Sukaypark tesislerindeki istişare toplantısına Osmangazi Muhtarlar Derneği ve Bursa Osmangazi Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlar katıldı. Başkan Mustafa Dündar, “Sizin de bizim de işleriniz son derece yoğun. Mahallelerimizin meselelerine çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Sizlerden gelen talepleri en kısa sürede yerine getirmek için büyük çaba gösteriyoruz” dedi.
Konuşmasında, her yıl gerçekleştirdikleri kültür gezilerinin, bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak için Ankara’ya yapılacağını belirten Mustafa Dündar, “Bu hain girişim, emperyalist güçlerin 100 yıl önce ülkemizi bölüp parçalamayı hedefleyen düşüncelerinin bir devamıydı. Ancak, 78 milyonun tamamı bu hain saldırının karşısında dimdik ayakta durdu. Bu hain darbe girişimini unutmamalıyız. Osmangazi Belediyesi olarak bu düşünceden hareketle, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz kültür gezilerimizi bu yıl Ankara’ya yapmaya karar verdik. Bu vatanı, bu bayrağı, bu devleti hedef alan hainlerin Beştepe, TBMM, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirdikleri saldırının izlerini görüp o günleri unutturmayalım istedik. Bunun dışında müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi de gezilecek yerler arasında olacak. Eğer bu hainlerin yaptıklarını bilir ve unutmazsak, bu millet birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde vatanına sahip çıkacaktır” diye konuştu.
“15 Temmuz demokrasi gezisi” adıyla düzenlenecek geziyle Osmangazi’deki vatandaşların buraları görmelerini istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Bizlerin ülkemize, bayrağımıza sahip çıkması demek, dünyanın dört bir yanında yüzü Türkiye’ye dönük birçok milletin de rahat ve huzur içinde yaşaması demektir. Mahallelerimizin nüfuslarıyla orantılı şekilde her mahallemizden Ankara’ya sefer düzenleyeceğiz. Bu konuda da yine muhtarlarımızla birlikte hareket edeceğiz” dedi.