Osmangazi Belediyesi’nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Meclis toplantısının açılışında haziran ayında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 11 Temmuz 1995’te Bosna savaşı sırasında 8 bin 372 Müslüman Boşnak nüfusun Sırp’lar tarafından katledilişini kınadı. Dündar’ın ardından konuşan CHP grup sözcüsü Cevat Asa ile, MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’da, Srebrenitsa katliamını kınadı.
Başkan Dündar, “Osmangazi’nin 5 farklı noktasında vatandaşlarımıza iftar yemekleri verdik ve bir ayda yaklaşık 100 bin vatandaşımızla iftar sofralarında buluştuk. Balkan ülkelerindeki kardeş şehirlerimiz aracılığı ile düzenlediğimiz iftarlarda farklı dil ve dinden insanları aynı sofrada buluşturduk. Ayrıca, Batman’ın Kozluk Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz iftar programı ile, iki şehir arasında ‘Gönül Köprüsü’ kurduk. Restorasyonu tamamlanan Somuncu Baba evi ve fırınını ramazanın ilk iftarı ile birlikte açtık” dedi.
Açılış konuşmasının ardından, CHP ve MHP grup sözcülerinin, kaçak yapılara ruhsat verilmesine dair yapılacak çalışmalarla ilgili sorularını cevaplayan Dündar, “Bu konu zaten meclis gündemimizde olan bir konu. Yapılan yasal düzenlemelerin ardından, bazı belediyeler bu konuda bir takım çalışma başlattı. Bizler de, mecliste alacağımız kararın ardından, bu konuda izlenmesi gereken yolu hep birlikte belirleyeceğiz. Bu konuda, iktidar olsun, muhalefet olsun, tüm meclis üyelerimizin görüş ve önerilerini alarak birlikte bir yol belirleyeceğiz” dedi.