Osmangazi’de kentsel dönüşüm hizmetlerde ilk sırada yer alırken, yeni parklar, sosyal projeler, eğitim, spor ve çevreye yapılan yatırımlar da örnek teşkil ediyor
Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 7 yılda 528 bin metrekare alanı kamulaştırdıklarını 326 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi. 250 okuldan 223’ünün tamir bakımının yapıldığını, kültür, sanat, spor ve eğitime iyi bir kaynak ayırdıklarını hatırlatan Başkan Dündar, "2014 yılında 150 yeni park sözü vermiştik. Bunun 46’sını yaptık. 106 park daha yapacağız. Her köye park ve spor alanı kazandırıyoruz. Uludağ Yolu Kent Parkı, Doburca Bölge Parkı, Tema Parkı ve engelliler parkı, yeni piknik alanları hayata geçiriliyor. 18 dağ köyünde 1000 haneye kiraz ve ceviz fidanı dağıttık. eğitime ise 29 milyon lira harcadık" dedi.
Osmangazi’de 7 yılda 193 yeni park kazandırdıklarını, 27 meydanı hayata geçirdiklerini, 416 bin ton asfalt ve 302 bin ton yama ile yolları yenilediklerini kaydeden Başkan Mustafa Dündar, "Panoromik Müze İnşaatı sürüyor. Büyük kısmı tamamlandı. Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, Osmangazi İlköğretim Okulu, Osmangazi Atletizm Salonu, Somuncu Baba Evi ve Fırını Restorasyonu devam ediyor. Emek Bilgi Evi’nin çalışmalarını başlatacağız.Bir çok mahallede köprü, üst geçit, bulvar ve otopark hizmetlerimiz tamamlandı. Çıkmaz sokakları açıyoruz. Her projemizde otopark çalışmamız devam edecek" diye konuştu.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Bursa ve Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptığını anlatan Başkan Dündar, "7 yıl önce personel sayımız 692 iken bugün 1019’a ulaştı. Temizlik araçlarımız günde 11 bin kilometre yol yapıyor. Çevre bilincini oluşturmak için 7 yılda 470 okulda 107 bin öğrenci ile bir çok proje gerçekleştirdik. 77 bin ton ambalaj atığı topladık. Ekolojik Yaşam Merkezi, Atık Getirme ve Geri Dönüşüt Tesisi oluşturuyoruz. Hijyenik Kurban Kesim Tesisleri yapacağız" şeklinde konuştu. .
2 yılda 50 bin kişiyi Çanakkale, İstanbul, Konya, Edirne’ye götürdüklerini, sadece geçen yıl 18 bin 500 öğrenciyi Çanakkale ile buluşturduklarını anlatan Başkan Altepe, "Osmangazi Belediyesi kültürel ve tarihi mirasın ayağa kaldırılması için 7 yılda 567 Restorasyon, Röleve, sokak Sağlamlaştırma, Tarihi camii çevre düzenleme, kültür merkezi ve tesis projesi hayata geçirdi. Bilgi evleri, liseler, ilköğretim okulları, anaokulları ile eğitime 29 milyon liralık katkı sunduk. Osmangazi Gösteri merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi, Akpınar Kültür Merkezi, Demirtaş Kültür Merkezi, Abdal Kültür Evi’nde her gün farklı faaliyetler oluyor. Bursa’nın yetiştirdiği sanatçılar Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Müzeyyen Senar’ı anma konserleri, tarih ve kültür konferansları, Bursa’nın Gönül Sultanları konferansları ile kültürel değerleri geleceğe taşıyoruz.Sporda ise Osmangazi Atletizm Salonu Türkiye’den olimpiyatlara sporcu yetiştirecek. Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi, Demirtaş Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Demirtaş Atıcılık ve Trap Tesisleri, Alacahırka Spor Tesisi, Altınova Spor Tesisi, Panayır Spor Tesisi, Hamitler Spor Tesisi ve Parkı, Gündoğdu Spor Tesisi, Panayır Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Ziraat Parkı Yürüyüş Yolu ve Fitness Alanı, Alaşar Spor Tesisi, Ovaakça Spor Tesisi, Doğanevler Spor Alanı, İnkaya Futbol Sahası, Yunuseli Açık ve Kapalı Spor Tesisi’ni hayata geçirdik. Şimdi her köye spor tesisi inşa ediyoruz. Yunuseli’de büyük spor kompleksi hayata geçecek. 33 branşta 3100 lisanslı sporcumuz var. Spor branşlarında 337 bin kişiye hizmet veriyoruz. 1 Olimpiyat, 3 Dünya, 8 Avrupa, 73 Balkan, 417 Türkiye Şampiyonu toplam 502 şampiyon yetiştirdik" şeklinde konuştu.