Kurban bayramına 1 aydan az süre kala, belediyeler tarafından belirlenen kurban pazar alanlarında hazırlıklar başladı.
Bursa’da vatandaşların en çok tercih ettiği kurban pazarlarından biri olan Yunuseli Hayvan Pazarı’nda hareketlilik başladı. Sabah erken saatlerde çalışmaya başlayan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahipleri hayvanlarını getirmeden önce barınacakları alanları bir bir inşa etmeye başladı. Celepler ve Çobanlar hayvanların yaklaşık 15 gün boyunca barınacakları ahırlarda hemen hemen tüm detayların itinayla üzerinde duruyor. Kurban Bayramının Eylül ayına denk gelmesi nedeniyle her iki ihtimalide göz ardı etmeyen hayvan sahipleri, yağmurlu ve kavurucu sıcaklara karşı ahırların üzerine çadır gerip samanla örtüyor.
Vatandaşların kurbanlıklarını rahat ve hijyenik bir ortamda alması, satıcıların da her türlü temizlik ve barınma ihtiyacını karşılayabilecekleri alanlardan biri olan Yunuseli Kurban Pazarı, Osmangazi belediyesi tarafından da denetim altında olacak.
Bunun yanı sıra Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kurban alışverişlerini daha rahat bir ortamda yapıp kurbanlarını hijyenik ortamlarda kesmelerini sağlamak için Eski Gemlik Yolu Demirtaş Kavşağı üzerindeki 70 dönümlük alana kurban satış ve kesim alanı kurulacak.