İnegöl Belediyesi tarafından on bir ayın sultanı ramazanın güzelliklerini anlatmak maksadıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) iş birliğiyle düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı.
“Şehir ve Ramazan” adlı fotoğraf yarışması hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Gerçekleştirdiğimiz her faaliyette İnegöl insanının ihtiyaçlarını, gelişimini ve ortak değerleri ile kalite anlayışını yükseltmek hedeflerini taşıyoruz. Çeşitli fotoğraf yarışmaları düzenleyerek vatandaşlarımızın şehirlerine sahip çıkmalarını ve yaşadıkları şehre farklı bir pencereden bakmalarını sağlamış oluyoruz. Fotoğraf severlerin şehrimizin kendine özgü geleneklerini ve şehrin karakterini ortaya koyarak çektikleri fotoğraflar ile İnegöl’ün misafirperverliğini, yemeklerini, inancını, ibadetlerini, sosyal dayanışmasını ve ramazan geleneklerini fotoğraf sanatı yoluyla sergilediklerini gördük. 15 yaş üzeri İnegöl’de yaşayan herkese açık olan yarışmaya müracaatlar 15 Temmuz tarihine kadar devam etti. Fotoğraf yarışmamıza 49 katılımcı tam 138 fotoğrafla başvurdu. Ramazan ayının manevi iklimini kadrajlarına alan arkadaşlarımızın birbirinden güzel fotoğraflarını görmemiz bizleri ziyadesiyle mutlu etti” dedi.
Birinciliği Ali Osman Ak, ikinciliği Kazım Torun ve üçüncülüğü de Oğuz Korkmaz kazandı. 10 kişi mansiyona layık görüldü. Ödüller eser sahiplerine önümüzdeki haftalarda takdim edilecek.