Türkiye’de darbe girişimi esnasında yapılan saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için Antalya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Muratpaşa Caminde ikindi namazına müteakip olarak toplanan vatandaşlar, dün akşam başta Ankara ve İstanbul’da TSK içerisinde bir grubun, darbe girişimi yaptığı esnada yurt genelinde hayatını kaybeden şehitler için cenaze namazı kılınarak dualar edildi. Kılınan namazın ardından cami önünde toplanan ÖZGÜR-DER Antalya İl Başkanlığına üye bir grup ellerinde bayraklar ile Kazım Özalp Caddesi üzerinde bulunan havuz başına gelerek basın açıklaması yaptı.
"Bir plan daha boşa çıkarıldı"
Grup adına basın açıklamasını yapan Barış Hoyraz, Türkiye’nin tarihinin en alçak, en çirkin ve en büyük saldırısına uğradığını belirtti. Türkiye’nin çok büyük bir tehdit atlattığını aktaran Hoyraz, “Ülkemizi yok etmeye, parçalamaya, sokakları kan gölüne döndürmeye, iç savaş çıkarmaya, ülkeyi bir daha bir araya gelemeyecek hale getirmeye, Türkiye’yi örgüt devletine dönüştürmeye dönük bir plan daha boşa çıkarıldı” diye konuştu.