Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Caddesi’nden Alacahırka’ya çıkan dere kenarındaki dar yolu genişletmek için kamulaştırmaları tamamlarken, onayları alınan dere ıslah çalışmasının da startını veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, derenin bir kenarı iniş, bir kenarı da çıkış olmak üzere 200 metrelik bir yolculukla Muradiye Caddesi’nden Alacahırka’ya çıkmanın mümkün hale geleceğini söyledi.
Yeni yollar, köprü ve kavşak imalatları, raylı sistem yatırımları ile ulaşıma köklü çözümler getiren Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Caddesi ile Alacahırka arasındaki dar ve sağlıksız olan yolu genişletme çalışmalarına da hız verdi. Yol güzergahında bulunan evlerin kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yol çalışmasıyla birlikte dere ıslah çalışmalarını da yürütecek. Derenin bir kenarı iniş bir kenarı da çıkış olmak üzere düzenlenecek yol ile Muradiye Caddesi’nden Alacahırka Mahallesi’ne 200 metrelik bir yolculukla ulaşmak mümkün olacak.
Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması için her bölgede yoğun bir faaliyet içinde olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Alacahırka’dan Muradiye’ye doğru inen dere kenarındaki yolda incelemelerde bulundu. Dar ve sağlıksız olan bu yolun genişletilmesi yönündeki çalışmaların uzun zamandır devam ettiğini hatırlatan Başkan, artık kamulaştırmaların bittiğini ve çalışmaların hızla ilerleyeceğini söyledi. Muradiye’den Devlet Hastanesi’ne çıkan yoğun, keskin virajların olduğu bölgeden Alacahırka’ya çıkan dar bir yol bulunduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Şimdi artık bölgedeki evlerin kamulaştırmalarını tamamladık. Aşağıya Muradiye Caddesi’ne kadar kamulaştırmalar bitti. Bir yandan da dere düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Onaylar bitti. Alacahırka projesi kapsamında derenin belli bir kısmı yapılmıştı, şimdi devamı da yapılıyor. Bir taraftan çıkış, bir taraftan da iniş yolu yapılacak. Yani Muradiye Caddesi’nden 200 metre yolculukla Alacahırka’ya çıkılmış olacak. Alacahırka, Pınarbaşı ve Demirkapı bölgelerine nefes aldıracak bu yolu kısa zamanda tamamlamayı amaçlıyoruz” dedi.