Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Tarım A.Ş’nin yöneticileri, Mudanya’da incir üreticileri, birlik ve oda temsilcileriyle buluştu.
Ak Parti Mudanya İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde yapılan istişare toplantısında, siyah incirin gelecek yıldaki rekoltesi ve fiyatlandırma hakkındaki görüşler dinlendi. Tarım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Bektaş, gelişmiş ülkelerde ziraî ürünlerin satış ve pazarlamasının üretici birlikleri veya kooperatifler aracılığıyla yapıldığını anımsatarak, hedeflerinin Büyükşehir’in imkânlarını kullanarak üreticiye daha fazla kazandırmak ve ihracatta elde edilen geliri yine üreticiler için kullanmak olduğunu söyledi.
Besaş öncülüğünde kurulan Tarım A.Ş’nin kuruluşunun üzerinden 1,5 yıl geçtiğini belirten Bektaş, çalışmalarla ilgili müstahsili bilgilendirdi. Son yıllarda incir üreticilerinin yaşadığı sıkıntıya dikkati çeken Mustafa Bektaş, dertlerinin işgüzarlık yapmak değil, önümüzdeki yılın planlarını üreticilerle birlikte yaparak bu alanda hizmet veren kooperatif ve birlikleri güçlendirmek olduğunu söyledi.
Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı A. Murat Ünal, tarım ürünlerinin fiyatlarının belirlenmesi ve pazarlanması konusunda düzenleyici kuruluş olacak olan Tarım A.Ş. ile üreticilerin daha fazla kazanç elde edeceğini söyledi.