3. Nesil Üniversite sloganıyla geleceğe yatırım yapan Uludağ Üniversitesi, uyguladığı global değişim programlarıyla da farkını ortaya koyuyor.
Yaklaşık 65 bin kişilik öğrenci kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan Uludağ Üniversitesi, Erasmus değişim programı kapsamında öğrencilerini toplam 23 AB ülkesine eğitim amaçlı yollayabiliyor. Uludağ Üniversitesi, her yıl ortalama 300 öğrencisini başta Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya ve İspanya gibi ülkeler olmak üzere Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelere gönderebiliyor.
Tüm değişim programlarını başarı ile yürüttüklerini belirten UÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, “Geçmiş yıllarda da başarı ile yürütülen Erasmus programımızı önümüzdeki yıllarda AB ülkelerinin haricinde diğer ülkelerin de dahil edilmesiyle daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, 23 Avrupa Birliği ülkesinde anlaşmalı bulunan iki yüz ellinin üzerinde üniversitede öğrenim görüyor. Söz konusu ülkelerden yılda ortalama yüze yakın öğrenci ağırlamaktayız. Yine lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz Avrupa Birliği içerisindeki çeşitli şirket ve kurumlarda staj yapma imkânına kavuşuyor. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus programı sayesinde farklı kültürleri tanıma ve yeni dostluklar edinme fırsatı da yakalamış oluyorlar” dedi.