Uludağ’da bahçelerine 1 aydır yağmur düşmeyen Kirazlı Mahallesi sakinleri Dolu Baba mevkiinde kabri bulunan Duğlu Baba’nın mezarı yanında cemaatle vakit namazını eda edip, yağmur duası yaptılar.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Kaymakam Enver Ulu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanvekili Ufuk Çömez ile çeşitli daire müdürlerinin de hazır bulunduğu yağmur duasında 1 ayı aşkın süredir rahmete hasret kalan topraklara can suyu olması için niyazda bulunuldu. Kirazlı Camii İmam Hatibi Muhsin Korkmaz tarafından yapılan duanın ardından köy halkının yardımlarıyla yapılan bin kişilik düğün çorbası, etli pilav ve tatlıdan oluşan yemek misafirlere ikram edildi. Her yıl ananevi olarak tertiplenen merasimden sonra rahmetin gecikmediğini belirten Kirazlı Muhtarı İsmail Kuzu da iştirakçilere teşekkür etti.
Bursa’nın fethinden önce Türkistan topraklarından gelen Abdal’an ı Rum olarak bilinen grupta yer alan Duğlu Baba, Kirazlı sakinleri tarafından asırlardır harman zamanı olarak bilinen Temmuz sonu veya Ağustos ayı başında Uludağ Yolu Süleymaniye Köyü girişindeki kabri başında yad ediliyor. Orhangazi Han’ın fethinden önce bölgeyi tutarak Bursa Kal’asına olan ikmalin önüne geçen milisler arasında yer alan Duğlu Baba, Uludağ’da kabri bilinen erenlerin başında geliyor. Uludağ eski adı ile Keşiş Dağı, asırlardır insanlardan uzaklaşıp uzlete çekilen erenlerin sığınağı olarak biliniyor.