Uluslararası Rotary Başkanı Ravi Ravindran Türkiye’deki Rotaryenlerle ile bir araya geldi.
İstanbul Conrad Otel’de yapılan toplantıda ilk konuşmayı, Uluslararası Rotary Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Örsçelik Balkan yaptı. Balkan, gecenin vakfa 250 bin dolar bağışlayan Marmara Rotary Kulübü üyesi Halil Mehmetoğlu’nun AKS üyesi olması sebebiyle düzenlendiğini söyledi.
Gecede Uluslararası Rotary Başkanı Ravi Ravindran da bir konuşma yaptı. Ravindran, 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın, 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Canan Ersöz ve 2420. Bölge Federasyonu Başkanı Mehmet Sabri Görkey ile Rotary’nin Türkiye’deki çalışmalarını değerlendirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Ravindran, “Eğitimden sağlığa, insani yardımdan toplumsal barışın sağlanmasına kadar birçok alanda başarılı projeler yapılıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki Rotaryenler de dünyayı güzelleştirmek ve daha yaşanılır bir yer haline getirmek için gönüllü olarak çalışıyorlar ve hizmetlerini dünyaya armağan ediyorlar” dedi.
Ravindran, Rotaryenlerin gönüllü üyeleri aracılığı ile projeleri hayata geçirdiğini, ayrıca bulundukları merkezlerdeki yerel ve genel idarelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptığını vurguladı.