Her geçen yıl hizmet kalitesini artıran ve en çok tercih edilen yaz spor okulu Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü yaz spor okulları başladı.
Toplamda 9 yüzme havuzu, 8 spor salonu, 3 spor kompleksi, 1 kano parkuru, 1 modern atış poligonu ve 13 açık 1 kapalı tenis kortları ile birbirinden farklı 20’nin üzerinde spor tesisinde ve Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Kestel, Gürsu ve Mudanya olmak üzere 6 farklı ilçede 6-14 yaş arasındaki binlerce çocuk yüzme, boks, güreş, voleybol, basketbol, bisiklet, karate, jimnastik, yelken, kano,tenis, masa tenisinin yanı sıra Türkiye’de ilk kez spor okulu kapsamında yerini alan Atıcılık branşında eğitimler alacak.
Toplamda 10 bin çocuğun eğitim almasının hedeflendiği ve ilk dönem için 3 bin çocuğun eğitime başladığı Büyükşehir Belediyespor yaz spor okulları üçer haftadan oluşan 3 dönem sürecek ve yetenekli çocuklar eğitim aldığı branş antrenörlerinin raporları doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün sporcu kadrosuna dahil olacak.
9 Eylül 2016 tarihinde son bulacak olan yaz spor okullarında çocuklarının eğitim almalarını isteyen aileler Fethiye Spor Kompleksi, Buski Tenis Kafe, Şahin Başol Spor Kompleksi ve Hüdavendigar Kent Parkı Spor Tesisleri’nde 2 ve 3. dönemler için kayıtlarını yaptırabilirler.